Prabangos milžinų kova: B. Arnault ir F. Pinault – kuris galingesnis?

[[ge:lrytas:lrytas:588011]]

Du mados milžinai nuolat varžosi dėl įtakos.<br>ViDA Press nuotr.
Du mados milžinai nuolat varžosi dėl įtakos.<br>ViDA Press nuotr.
Bernard'as Arnault yra vedęs pianistę Helene Mercier ir pats mielai groja pianinu.<br>ViDA Press nuotr.
Bernard'as Arnault yra vedęs pianistę Helene Mercier ir pats mielai groja pianinu.<br>ViDA Press nuotr.
B.Arnault priklauso LVMH koncernas, kuriame dirba 125 tūkst. darbuotojų.<br>ViDA Press nuotr.
B.Arnault priklauso LVMH koncernas, kuriame dirba 125 tūkst. darbuotojų.<br>ViDA Press nuotr.
F.H.Pinault yra vedęs aktorę Salmą Hayek.<br>ViDA Press nuotr.
F.H.Pinault yra vedęs aktorę Salmą Hayek.<br>ViDA Press nuotr.
F.H.Pinault priklauso „Kering“ koncernas, kuriame dirba 38 tūkst. žmonių.<br>ViDA Press nuotr.
F.H.Pinault priklauso „Kering“ koncernas, kuriame dirba 38 tūkst. žmonių.<br>ViDA Press nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Mar 20, 2017, 10:10 AM, atnaujinta Apr 7, 2017, 3:40 PM

Santūrus, taktiškas elgesys – didelių pinigų palydovas. Tokia mintis dingteli pažvelgus į elegantišką pilką kostiumą vilkintį B.Arnault (67 m.). Jis dėl daugiau nei 34 milijardais eurų vertinamo turto užima 14 vietą turtingiausių pasaulio žmonių sąraše, rašo žurnalas „Stilius plius“.

Praėjusiais metais savo prabangiame Paryžiaus muziejuje „Foundation Louis Vuitton“ (jo statyba ir įrengimas kainavo 140 milijonų eurų) milijardierius B.Arnault pristatė rusų verslininko Sergejaus Ščiukino sukauptą meno kūrinių kolekciją.

Šią parodą, pelniusią Metų meno sensacijos vardą, žurnalistai pavadino mažu galios demonstravimu, tarp svečių pastebėję kitą taip pat taktiškumu garsėjantį vyriškį – milijardierių, kurio turtas vertinamas 13,4 milijardo eurų.

Tai – didysis prabangos verslo žaidėjas ir mecenatų šeimos atžala F.H.Pinault (54 m.). Venecijoje (Italija) jam priklauso muziejus „Palazzo Grassi“. Pinault šeima turi sukaupusi 4 tūkstančius meno kūrinių.

B.Arnault ir F.H.Pinault dažnai painiojami – jų susierzinimui – vien dėl vienodo pavardžių skambesio. Šie vyriškiai, kurie tarpusavyje dalijasi europinę madą ir prabangos rinką, laikomi amžinais varžovais.

Kas įtakingesnis? Kam priklauso populiaresni mados prekių ženklai? Kieno prabanga pritraukia šaunesnes Holivudo žvaigždes ir pramogų pasaulio įžymybes?

Palyginkime: F.H.Pinault vadovauja šeimos koncernui „Kering“ ir 38 tūkst. darbuotojų, jam priklauso „Yves Saint Laurent“, „Balenciaga“, „Bottega Veneta“, „Stella McCartney“ ir „Gucci“.

B.Arnault – LVMH („Louis Vuitton Moët Hennessy“) ir 125 tūkst. darbuotojų vadovas, jam priklauso „Dior“, „Pucci“, „Kenzo“, „Fendi“, „Marc Jacobs“, „Louis Vuitton“ ir „Celine“.

Prabangūs mados ženklai, jachtos, prekybos centrai, šampanas, vynuogynų ūkiai, futbolo klubai, muziejai ir aukcionai – ponai F.H.Pinault ir B.Arnault perka ir daro verslą iš visko, kas brangu ir gražu, prabangu ir (ar) teikia malonumą.

Ir, žinoma, nereikia pamiršti jų akinančių antrųjų pusių, prie kurių kojų sutuoktiniai kloja spindintį prabangos pasaulį.

2009 metais milijardierius F.H.Pinault vedė Holivudo žvaigždę meksikiečių kilmės Salmą Hayek.

Jei ne gražuolė žmona, kartą prisipažino F.H.Pinault (jam priklauso ir futbolo klubas), jis nenusipelnytų dėmesio. Nejaugi?

F.H.Pinault, kuris 2005-aisiais iš savo tėvo François Pinault perėmė 1963 metais įkurtą bendrovę, niekada nieko netrūko – gražių moterų taip pat.

Beveik prieš vienuolika metų jis dėl gražuolės S.Hayek paliko topmodelį Lindą Evangelistą, kai ji nuo jo laukėsi sūnaus Augustino.

F.H.Pinault varžovas B.Arnault yra vedęs pianistę Hélène Mercier ir pats mielai groja pianinu. 1987-aisiais jis įkūrė koncerną LVMH ir jį dabino vis naujais stiliaus brangakmeniais.

Naujas rungtynių dėl meno ir mados etapas prasidės 2018-aisiais: tuomet Paryžiuje jau F.H.Pinault šeima atidarys naują muziejų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.