Atskleisti Prancūzijos prezidento Emmanuelio Macrono gyvenimo užkulisiai

Naujasis Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas (39 m.) su savo žmona buvusia jo prancūzų ir lotynų kalbų mokytoja Brigitte (64 m.) jau šeimininkauja Eliziejaus rūmuose. Pasmalsaukime, koks E.Macrono ir jo sutuoktinės gyvenimo stilius.

 Emmanuelis Macronas su žmona Brigitte.<br> ViDA Press nuotr.
 Emmanuelis Macronas su žmona Brigitte.<br> ViDA Press nuotr.
 Trijų aukštų namas su sodu.<br> ViDA Press nuotr.
 Trijų aukštų namas su sodu.<br> ViDA Press nuotr.
 ViDA Press nuotr.
 ViDA Press nuotr.
 Emmanuelio žmona Brigitte kilusi iš pasiturinčios šokolado gamintojų Trogneux šeimos.<br> ViDA Press nuotr.
 Emmanuelio žmona Brigitte kilusi iš pasiturinčios šokolado gamintojų Trogneux šeimos.<br> ViDA Press nuotr.
 E.Macronas pasisamdė balso trenerį - operos dainininką Jeaną Philippe'ą Lafont'ą.<br> ViDA Press nuotr.
 E.Macronas pasisamdė balso trenerį - operos dainininką Jeaną Philippe'ą Lafont'ą.<br> ViDA Press nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

„Lietuvos rytas“

Jun 5, 2017, 7:41 AM

1. Namas

Atlanto vandenyno pakrantėje, nedideliame Le Tuko miestelyje, sutuoktiniams priklauso įspūdingas trijų aukštų namas su sodu. Jo pertvarkymas E.Macronui kainavo 300 tūkst. eurų. Šio nekilnojamojo turto vertė – 1,43 mln. eurų. Dėl to E.Macronas moka turto mokestį.

2. Sutuoktuvių žiedas

Ant abiejų rankų bevardžių pirštų E.Macronas nešioja žiedus – sutuoktuvių žiedą ir Brigitte dovaną. Kilus gandams apie tariamą homoseksualumą E.Macronas pareiškė: „Abu žiedai – jungtuvės su ta pačia moterimi.“

3. Mokykla

Profesorės ir profesoriaus sūnus E.Macronas išsilavinimą gavo Amjeno jėzuitų kolegijoje „Lycee La Providence“. Čia jis susipažino su savo dabartine žmona Brigitte Trogneux, prancūzų ir lotynų kalbų mokytoja, ir ją pamilo.

4. Kostiumai

E.Macronas nešioja liemenį pabrėžiančius kostiumus, kurie tinka jo jaunatviškam įvaizdžiui. Jis – Paryžiaus vyriškų drabužių parduotuvės „Jonas et Cie“ klientas. Mėlyni kostiumai, kuriuos E.Macronas derina prie savo šilkinių kaklaraiščių, kainuoja 340 eurų.

Ponia B.Macron dažnai nešioja „Louis Vuitton“ drabužius – jai šie mados namai juos tiesiog dovanoja.

5. Šokoladas

E.Macrono žmona Brigitte kilusi iš pasiturinčios šokolado gamintojų Trogneux šeimos, kuri Prancūzijoje garsi savo gaminiais. Bet ji pasirinko kitą gyvenimo kelią – tapo mokytoja.

6. Muzika

Teigiama, jog E.Macronas taip puikiai skambina pianinu, kad būtų galėjęs tapti profesionaliu pianistu. Dirbdamas „Rothschild“ investiciniame banke buvo vadinamas Finansų Mozartu.

Prancūzijos prezidentui dar patinka amerikietiškos imtynės ir tenisas.

7. Valdžia

Su valdžia E.Macronas susidūrė moksliniu požiūriu. Savo magistro darbą rašė apie žymųjį italų filosofą Niccolo Machiavelli (1469–1527), sukūrusį negailestingos valdžios be mažiausios sąžinės graužaties idėją.

„Žmonėms reikia pataikauti arba juos pavergti“, – sakė N.Machiavelli.

E.Macronas žino, kokia žiauri gali būti politika.

8. Vynas

Dabartiniam Prancūzijos prezidentui E.Macronui labiau patinka raudonasis nei rožinis vynas. Jis teikia pirmenybę Rusijono regiono ir Ronos slėnio vynui. Kasdien išgeria dvi taures: vieną per pietus, kitą – vakare.

E.Macronas – tipiškas prancūzas: „Vynas – prancūzo sielos dalis. Pietūs ar vakarienė be vyno – šiek tiek liūdnokas valgymas.“

9. Bankininkas

E.Macronas ne visada buvo politikas. Jis – ekonomikos ir finansų sričių specialistas. Už savo 2010–2013-ųjų darbą investiciniame „Rothschild“ banke gavo 3 milijonus eurų.

10. Balso treneris

E.Macronas nuolat stengiasi tobulinti savo silpnąsias vietas, todėl pasisamdė balso trenerį – operos dainininką Jeaną Philippe’ą Lafont’ą. Vienos valandos pamokos kaina – 500 eurų.

Nuo to laiko, kai baritonas J.Ph.Lafont’as pradėjo lavinti E.Macrono balsą, šis nebėra toks aukštas ir šaižus, rėžiantis ausį.

Parengė ONA KACĖNAITĖ

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.