Nyderlandų karalius Willemas Alexanderis nustebino savo žmoną netipišku elgesiu

Nyderlandų karalius Willemas Alexanderis (50 m.) nustebino savo žmoną Nyderlandų karalienę Maximą (45 m.) prieš kamerą pasakęs romantiškus žodžius. Netipiškas karaliaus elgesys priminė romantišką jo prigimtį.

 Meilūs žodžiai – ir iš karaliaus lūpų.<br> ViDA Press nuotr.
 Meilūs žodžiai – ir iš karaliaus lūpų.<br> ViDA Press nuotr.
 Meilūs žodžiai – ir iš karaliaus lūpų.<br> ViDA Press nuotr.
 Meilūs žodžiai – ir iš karaliaus lūpų.<br> ViDA Press nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

„Lietuvos rytas“

2017-06-06 15:31

Paprastai karalius savo kalbas aptaria su karaliene: „Kokia tavo nuomonė apie šią frazę?“

Bet Nyderlandų karalius Willemas Alexanderis pasielgė kitaip. Per valstybinį priėmimą, surengtą Argentinos prezidento ir jo žmonos apsilankymo proga, Nyderlandų karalius nustebino savo iš Argentinos kilusią žmoną romantišku meilės prisipažinimu.

Po sutuoktinio žodžių jo pusėn nuskriejo meilės kupinas Maximos šypsnys ir žvilgsnis.

Per tokius priėmimus, kuriuose apstu oficialaus protokolo detalių ir diplomatinių subtilybių, nėra vietos privatiems dalykams. Bet tai Nyderlandų karaliui nebuvo svarbu.

Girdint 150 svečių ir dūzgiant kameroms jis pasakė: „Argentina – temperamentinga šalis. Ir šalis, kuri įteikė man gražiausią dovaną Žemėje – mano žmoną, Nyderlandų karalienę.“

Ar po šių Nyderlandų karaliaus žodžių vis dar galima tvirtinti, kad Romeo turi būti kilę tik iš Italijos?

Didžiulis komplimentas, kurio nėra pasakęs nė vienas karališkasis asmuo. Nei Didžiosios Britanijos karalienė Elizabeth II (91 m.) ar Monako kunigaikštis Albert’as II (59 m.) neleidžia sau niekuomet viešai prabilti apie tai, kas asmeniška.

Bet šis vizitas buvo išskirtinis: Nyderlandų karalienė Maxima bičiuliaujasi su Argentinos prezidentu Mauricio Macri (58 m.) ir jo sutuoktine Juliana Awada (43 m.). Prezidento rinkimų metu Maximos šeima palaikė M.Macri.

Nyderlandų karaliaus Willemo Alexanderio žodžiai savo širdies karalienei Maximai daugeliui buvo staigmena, nes mažai kas žino, kad jis – tikras romantikas, kuris savo žmoną nešioja ant rankų.

Ir po 15 santuokos metų juos sieja švelnūs, didele meile nuspalvinti santykiai. Nyderlandų karalius Willemas Alexanderis kursto meilės židinio ugnį.

Nuolat „pagrobia“ savo karalienę romantiškų pietų – jo asmens sargybinių siaubui. Karališkajai porai vykstant į keliones jiems užsakomi itin nedideli, intymūs viešbučiai.

Savo širdies damą Nyderlandų karalius apipila papuošalais, kuriuos slapčia užsako pas garsųjį „Steltman“ juvelyrą.

Kiekvienas jo padovanotas žmonai papuošalas turi reikšmę – dažnai tai būna oranžinės ar citrinų spalvos deimantai.

Oranžinė – Oraniečių dinastijos, kuriai priklauso Willemas Alexanderis, spalva.

Po pasaulio žiniasklaidą apkeliavo nuotrauka, kur Nyderlandų karalienė vilki suknelę, papuoštą subtilia citrinų spalvos sege su vienu dideliu ir trimis mažais brangakmeniais, kurie simbolizuoja Maximą ir tris jos dukteris.

Karalienė Maxima turi apyrankę, ant kurios išgraviruota raidė A, reiškianti „Alex“ – taip ji neoficialiai vadina Willemą Alexanderį.

Stebina poelgiais

Praėjusią savaitę Nyderlandų karalius Willemas Alexanderis prisipažino, kad net du dešimtmečius dukart per mėnesį sėsdavo į oro linijų KLM lėktuvų antrojo piloto vietą, tačiau keleiviai to niekada taip ir nesuuodė. Tiesa, kai kurie Nyderlandų nacionalinių avialinijų KLM regioninių skrydžių bendrovės „Cityhopper“ keleiviai galbūt atpažindavo prisistatančio antrojo piloto balsą.

Kaip kviestinis pilotas jis visuomet užimdavo antrojo piloto vietą. Trijų vaikų tėvas ir 17 mln. olandų karalius lėktuvų pilotavimą vadina laisvalaikio pomėgiu, leidžiančiu jam atsipūsti nuo karališkųjų pareigų ant žemės ir sutelkti dėmesį į kitokią veiklą.

„Turi orlaivį, keleivių ir įgulą. Esi už juos atsakingas. Negali pasiimti savo žemiškų problemų į dangų. Gali visiškai nuo jų atsitraukti ir susikoncentruoti į ką nors kita. Man tai labiausiai atpalaiduojanti skraidymo dalis“, – pasakojo monarchas.

Willemas Alexanderis sakė, kad keleiviai jį atpažįsta retai, ypač kai apsauga lėktuvuose buvo sustiprinta dėl 2001 metų rugsėjo 11-osios teroro atakų JAV.

„Prieš rugsėjo 11-ąją įgulos kabinos durys būdavo atviros. Žmonės nuolat ateidavo pasižiūrėti ir stebėdavosi, kad aš ten sėdžiu“, – sakė jis. Pasak karaliaus, labai mažai žmonių jį atpažįsta, kai jis eina per Amsterdamo Schipholio oro uostą vilkėdamas KLM piloto uniformą ir kepurę.

Willemas Alexanderis paaiškino, kad antrasis pilotas neprivalo prisistatyti, kai lėktuvo keleiviams praneša informaciją. Taigi jo balsą atpažįsta tik nedidelė dalis žmonių, skraidančių KLM lėktuvais. „Be to, dauguma lėktuvo keleivių vis tiek nesiklauso“, – pridūrė jis.

Parengė ONA KACĖNAITĖ

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: VRM komentarai apie transporto priemonės savininko deklaravimo kodą