Perpus jaunesnę vedęs 80-metis šlagerių atlikėjas atvėrė širdį

Birželio 7-ąją iš Tuniso kilusiam aktoriui ir vokiečių šlagerių atlikėjui Roberto Blanco sukako 80 metų. Gimtadienį jis šventė su naująja žmona Luzandra, rašo žurnalas "Stilius".

Prieš šešerius metus Roberto Blanco vedė perpus jaunesnę kubietę Luzandrą Strassburg.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Prieš šešerius metus Roberto Blanco vedė perpus jaunesnę kubietę Luzandrą Strassburg.<br>„ViDA Press“ nuotr.
ViDA Press nuotr.
ViDA Press nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2017-07-04 10:38, atnaujinta 2017-07-04 11:27

Prieš septynerius metus dvi nesantuokines dukteris ir sūnų turintis atlikėjas po beveik 50 bendro gyvenimo metų išsiskyrė su savo pirmąja sutuoktine šveicare Mireille. Po metų Roberto Blanco vedė perpus jaunesnę kubietę Luzandrą Strassburg.

Tuomet žiniasklaida pastebėjo, kad jis grįžo prie savo šaknų. Šlagerių atlikėjas Roberto Zerquera Blanco gimė folkloro ir varjetė menininko kubiečio Alfonso Zerqueros ir kubietės šokėjos, dainininkės Mercedes Blanco šeimoje.

Savo antrąją žmoną kubietę L.Strassburg žymusis atlikėjas vadina didžiąja meile. Jų 40 metų amžiaus skirtumas nė kiek nekliudo visaverčiam santuokiniam gyvenimui:

„Nejau neturiu teisės šalia savęs turėti tokios gražios žmonos? Esi tokio amžiaus, kokio jautiesi, o aš nesijaučiu 80-ies. Amžius neturi įtakos. Aš galiu dvi valandas be pertraukos stovėti scenoje, dainuoti ir šokti ir jokių vaistų nereikia. Tai – dovana.“

Negali Roberto Blanco skųstis ir finansine padėtimi. Po 61 metų pramogų versle atlikėjas vis dar uždirba pakankamai. Tik kartą jis turėjo piniginių nemalonumų: buvusi jo sutuoktinė savo išlaikymui papildomai pageidavo daugiau nei 100 tūkst. eurų.

Atlikėjas įrodė, kad jau seniai viską sumokėjo ir su pirmąja žmona Mireille dėl visko buvo sutaręs. Roberto Blanco daugelį metų dengė jos išlaidas, jam teko sumokėti 10 tūkst. Šveicarijos frankų už buto, kurį ji paliko apgailėtinos būklės, renovaciją.

Bet dar vienos problemos Roberto Blanco nebenori spręsti – pašlijusių santykių su dukterimi Patricia Blanco. Ji 2009 ir 2015-aisiais dalyvavo Vokietijos televizijos realybės šou „Big Brother“ ir „Esu žvaigždė – ištraukite mane iš čia!“.

Pasak atlikėjo, duktė jo neapkenčia, nors jai jis nėra padaręs nieko blogo. Priešingai – visada jai padėdavęs. Dainininkui apmaudu, kad viešai Patricia vadina jį „vaikinu“. Tokį kreipinį Roberto laiko įžeidžiamu.

Gal reikėtų susitaikyti?

Apie tai Roberto Blanco nebenori girdėti – kaip ir vardo Patricia.

Atlikėjas labai dažnai susitinka su savo taip pat nesantuokiniu sūnumi Robinu, kuriuo labai didžiuojasi. Jis yra puikios išvaizdos, žavus ir muzikalus. Anot Roberto, beveik jo portretas.

Atlikėjas apgailestauja, kad sūnus dar nežino, kokią profesiją pasirinkti. Robinas labai gražiai dainuoja ir net sukūrė nedidelę muzikos grupę.

Tėvas dažnai aptaria su sūnumi jo ateitį. Abu nusprendė: Robinui pirmiausia reikia baigti mokyklą, o tuomet jis apsispręs. Bet atlikėjas, anot jo paties, į sūnaus profesijos pasirinkimą nesikiš.

Roberto Blanco prisimena, kaip jis, nusileidęs tėvo norui, pradėjo studijuoti mediciną. Bet greitai suprato, kad tai – ne jo sritis.

„Mano visa šeima buvo labai muzikali, taigi stebėčiausi, jei Robinas nedarytų dainininko karjeros. Bet jaučiu, kad jam kompiuteris iki šiol svarbiau nei muzika“, – sako Roberto.

O ar atlikėjas palaiko santykius su pirmąja žmona?

Roberto Blanco teigimu, po skyrybų jie sutarę, kad liks draugai. Bet viskas pakrypo į blogąją pusę, kai į jų santykius įsibrovė Patricia. Štai tuomet ir prasidėjo problemos.

Nuo to laiko dainininkas su Mireille nebepalaiko santykių. Ji gyvena Monake ir juos skiria tylos siena.

Ar Roberto neplanuoja šeimos pagausėjimo?

„Jei Luzandra tikrai būtų norėjusi vaiko, būtume jau turėję. O dabar per vėlu. Šį klausimą išsamiai aptarėme mūsų santykių pradžioje.

Luzandrai esu kaip vaikas: ji dieną ir naktį rūpinasi manimi, jai svarbu viskas, kas susiję su manimi. Ji nuolat teigia: „Tu – mano vienintelis, ir viskas.“

Perkopus per 80 metų slenkstį neretai tyko sveikatos problemos. Nejau Roberto dar nėra su jomis susidūręs?

Pastaraisiais metais atlikėjo organizmas buvo pasiuntęs reikšmingą ženklą – savo sveikata būtina rūpintis labiau. Ne, jo neištiko insultas, tik silpnumo priepuolis.

Būdamas svečiuose pas draugus jis staiga pajuto aštrius skausmus krūtinėje. Paskui jie pamažu apėmė ir dešiniąją veido pusę. Roberto teko vykti į ligoninę atlikti tyrimų. Pritaikius bendrinę nejautrą buvo nustatyta poodinė infekcija.

„Bet vėl esu sveikas. Taip greitai manęs niekas neįveiks. Esu laimingas žmogus. Mano širdis kupina meilės ir džiaugsmo, vis dar karštai liepsnoja profesinė ugnis, esu menininkas iki kaulų smegenų“, – sako vokiečių šlagerių atlikėjas.

Roberto Blanco mėgaujasi gyvenimu su Luzandra ir norėtų jai parodyti dar daugiau pasaulio, patirti dar daug malonių akimirkų.

„Gyvenu taip, lyg kiekviena diena būtų paskutinė. O jei ateis mirtis, tegu būna greita ir neskausminga. Kaip tik šito sau linkėčiau“, – neslepia energija trykštantis Roberto Blanco.

Geraširdis klajoklis

* Roberto Zerquera Blanco gimė Tunise. Jo vaikystė prabėgo Beirute (Libanas) ir Madride (Ispanija). Būsimojo atlikėjo motina mirė, kai jam buvo dveji metai.

* Baigęs mokyklą Madride jis pradėjo studijuoti mediciną. Toks buvo jo tėvo Alfonso Zerqueros noras. Bet po dviejų semestrų Roberto studijas metė.

* 1956-aisiais Roberto Blanco atvyko į Vokietiją. Po metų suvaidino filme „Afrikos žvaigždė“. Dainavimo mokėsi pas gražuolę legendinę džiazo muzikos atlikėją, iš Amerikos kilusią Josephine Baker.

* Roberto Blanco – Socialinės krikščionių sąjungos (KSS) garbės narys. Rūpinasi benamiais ir vaikais, remia projektą „Gydytojai be sienų“.

* Nuo 2015-ųjų gyvena 3673 gyventojus turinčiame Mondzės (Aukštutinė Austrija) miestelyje prie to paties pavadinimo ežero.

Parengė ONA KACĖNAITĖ

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.