27 operacijas ištvėrusio aklo atlikėjo Andreos Bocelli šviesa – jauna žmona

„Jei Dievas galėtų dainuoti, jo balsas būtų kaip Andreos Bocelli“, – kartą pasakė dainininkė Celine Dion, kviesdama įžymųjį klasikinės muzikos atlikėją į sceną. Su ja tenoras įrašė visame pasaulyje populiarią dainą „The Prayer“, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „Stilius“

„Kiekviena su Andrea praleista akimirka labai turininga“, – sakė Veronica.
„Kiekviena su Andrea praleista akimirka labai turininga“, – sakė Veronica.
Didžiausia atlikėjo  aistra – žirgai.<br>„Scanpix“ nuotr.
Didžiausia atlikėjo aistra – žirgai.<br>„Scanpix“ nuotr.
Su Veronica Andrea susilaukė dukros Virginios.
Su Veronica Andrea susilaukė dukros Virginios.
Bocelli šeima gyvena šioje sodyboje Toskanoje.
Bocelli šeima gyvena šioje sodyboje Toskanoje.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2017-11-03 21:20

Vienas populiariausių pasaulio tenorų, Italijos superžvaigždė A.Bocelli (59 m.) – vieno gražiausių šių laikų balsų savininkas. Per 25 metų karjerą buvo parduota 80 milijonų jo muzikos albumų. Lapkričio 4-ąją dainininkas surengs koncertą ir Kauno „Žalgirio“ arenoje.

Italas dainavo žymiausiose pasaulio vietose: Romos Koliziejuje, Niujorko „Metropolitan Opera“, prie Egipto piramidžių – ir visur buvo sutiktas audringomis ovacijomis.

A.Bocelli gimė rugsėjo 22-ąją Toskanos kaimelyje, dvare, kur jo šeima nuo 1730 metų užsiėmė vyno verslu.

Tapti operos dainininku berniukas svajojo nuo vaikystės. Kita jo aistra buvo žirgai: nieko nuostabaus, nes dvare buvo didžiulė arklidė.

Pirmąjį žirgą Andrea gavo būdamas 11-os. Po metų įvyko tragedija: būsimasis dainininkas neteko regėjimo, gydytojai nustatė diagnozę – glaukoma. Jam teko ištverti 27 operacijas.

Kamuolio smūgis į galvą žaidžiant futbolą Andreos gyvenimą padalijo į dvi dalis – iki ir po. Nuo to laiko jis mato pasaulį, kaip pats sako, vidiniu žvilgsniu.

Visa tai nė kiek neatsiliepė aktyviam A.Bocelli gyvenimo būdui. Jis jodinėja, čiuožia, slidinėja ir plaukioja burlente.

Bet didžiausias atlikėjo pomėgis – jodinėjimas. Nors A.Bocelli nemato, jis – geras raitelis: puikiai žino savo dvaro teritoriją ir orientuojasi pagal garsus.

Bet kritimų nuo arklio neišvengė. Laimei, operos dainininkas nepatyrė sunkių traumų.

A.Bocelli įgyvendino savo svajonę: tapo pasaulinio garso operos dainininku, nors tėvų reikalavimu iš pradžių studijavo teisę.

Bocelli šeima – žmona Veronica (33 m.), jų 5 metų duktė Virginia ir sūnūs – 22-ejų Amosas ir 19-metis Matteo, kurių susilaukė pirmojoje santuokoje, – gyvena sodyboje Toskanoje, netoli gimtojo kaimo, kur tenoras gimė ir augo.

Sodybą A.Bocelli įsigijo 2001-aisiais ir kartu su broliu architektu suremontavo pagrindinį pastatą. Svetainė su židiniu ir dideliu apskritu pietų stalu – ideali vieta, kur vakarais renkasi šeima.

A.Bocelli ir Veronica kolekcionuoja meno kūrinius, todėl namuose daug paveikslų ir skulptūrų.

Sodyboje, be pagrindinio namo, yra dar keletas pastatų. Viename jų veikia parduotuvė, kurioje galima nusipirkti vyno. Jį A.Bocelli šeima gamina nuo 1730-ųjų. Beje, norintys gali čia pernakvoti užsisakę viešbučio kambarį.

Baritono Ivano Berti dukterį Veronicą Berti atlikėjas vedė prieš trejus metus. Su ja A.Bocelli susipažino 2002-aisiais, kai ji buvo 18-metė humanitarinio universiteto studentė, o jis – jau žinomas operos solistas.

Po 12 partnerystės metų maestro pasipiršo savo mylimajai. Praėjus savaitei po sužadėtuvių pora atšoko vestuves.

„Per penkias sekundes galiu nustatyti, kiek graži ir seksuali moteris, – pagal jos balsą ir prisilietimą prie rankos“, – sakė atlikėjas.

Būtent pagal tai jis ir suprato, kad Veronica – jam skirta. A.Bocelli pajuto šios moters išskirtinumą, nors pažinties metu jos rankos buvo šaltos. Bet atlikėją nustebino jos balsas.

Veronica ir Andrea susitiko per jų bendro bičiulio gimtadienį. Tiesa, vėliau paaiškėjo, kad nei ji, nei jis nesirengė eiti į šią šventę.

Tuo metu studentė Veronica buvo įnikusi į mokslus, laikė egzaminus, bet draugė įkalbėjo prasiblaškyti – nueiti į vakarėlį. Ten ji ir susipažino su A.Bocelli.

Veronica teigia, jog jau po atlikėjo rankos paspaudimo pajuto, kad nuo šio vyro niekur nepabėgs.

Vadinasi, tai meilė iš pirmo žvilgsnio?

„Meilė – tai jausmas, kuris ateina pamažėle. Bet man prireikė vos poros valandų, kad suprasčiau: Andrea man patinka – ir viskuo. Jau pirmąjį pažinties vakarą jis skyrė man italų romansą“, – prisimena Veronica.

A.Bocelli romanai su moterimis paprastai trukdavo ne ilgiau kaip savaitę, o paskui jis perdegdavo. Tai jam buvo tapę tikra problema: nepavykdavo užmegzti rimtų santykių. Todėl susipažinęs su Veronica atlikėjas labai jaudinosi, kad jo jausmai, kaip tai buvo anksčiau, greitai atvės.

Bet to neatsitiko. Pora kartu jau 15 metų – 24 valandas per parą. Ir iki šiol vienas kitą traukia.

Kokie buvo visi šie metai?

„Kiekviena su Andrea praleista akimirka labai turininga. Kai vyras keliauja su koncertais po pasaulį, rytais pirmiausia peržiūriu elektroninį paštą. Žinau, kad būtinai rasiu jo pranešimą.

Kokius nuostabius laiškus man siunčia Andrea! Jis rašo apie mūsų santykius, šeimą, vaikus... Esu laiminga, kad vyrui padovanojau dukrelę Virginią ir man pavyko tapti gera pamote dviem Andreos sūnums. Vaikai – mūsų džiaugsmas ir pasididžiavimas“, – pasakojo Veronica.

Ar pora turi ilgamečių santykių paslaptį?

Veronicos nuomone, sėkmingos jų partnerystės receptas nesudėtingas: jie daug kalbasi. Dažniausiai – religijos klausimais. Būtent vyro dėka Veronica dažniau lankosi bažnytinėse pamaldose. A.Bocelli – religingas žmogus.

„Kiekvienas apsisprendžia, tikėti ar ne. Tikėjimas padeda mums gyventi ir išsaugoti šeimą. Be to, sėkmingai santuokai svarbu išmintingumas. Manau, ilgalaikius santykius galima išsaugoti tik tuomet, kai abu partneriai yra protingi.

Meilė – tai kasdienis žaidimas, juk suaugusieji giliai širdyje išlieka vaikai. Su Veronica niekuomet nesijaučiu nekomfortiškai ar nejaukiai. Beje, šie jausmai man atsiranda scenoje“, – interviu sakė A.Bocelli.

Nejau Italijos ir pasaulinio garso superžvaigždė varžosi dainuoti didelei auditorijai?

„Truputį. Bet paskui atsiranda adrenalino. Svarbiausia – būti geros fizinės formos. Dainavimas – kaip sportas: visą laiką tenka darbuotis raumenims“, – sakė A.Bocelli.

Apie garsaus atlikėjo gyvenimą dabar kuriamas biografinis filmas, jame vaidina žavusis ispanas Antonio Banderasas. Šią informaciją A.Bocelli sutiko palankiai.

„Antonio – aktorius iš didžiosios raidės! Įvairiapusiškas, protingas. A.Banderasas idealiai tiko mano mokytojo maestro Luciano Bettarini vaidmeniui“, – džiūgavo tenoras.

Be operos, A.Bocelli šeima daug dėmesio skiria „Andrea Bocelli Foundation“ veiklai. Šis fondas padeda neįgaliesiems, taip pat žmonėms, susidūrusiems su finansiniais sunkumais.

„Andrea Bocelli Foundation“ pastangomis Haityje, pavyzdžiui, statomos ligoninės, vaikų namai ir mokyklos. Kasdien maistu aprūpinami ir medicinos pagalba suteikiama daugiau nei 2500 vaikų.

Žymaus atlikėjo fondas padeda vargstantiems Italijoje, bendradarbiauja su Bostono (JAV) tyrimo institutu, kuria specialų aparatą akliesiems, kuris turėtų palengvinti jų gyvenimą.

Atlikėjo bičiuliai ir artimieji stebisi Veronicos gebėjimu suderinti žmonos ir motinos, A.Bocelli agento ir jo fondo viceprezidento pareigas.

Kaip ji visur suspėja?

„To kasdien klausiu Andreos! Mes iš tikrųjų abu labai daug dirbame, nors jaučiu, kad jis turi 20 metų didesnį patyrimą. Nėra nė vienos dienos, kad iš jo nesužinočiau ko nors nauja“, – tvirtino Veronica.

Pažvelgus iš šalies A.Bocelli turi viską – sėkmingą karjerą, mylinčią šeimą, nuostabius namus. Tad ar garsusis atlikėjas dar turi svajonių?

A.Bocelli nori, kad jo vaikai realiai vertintų savo jėgas ir suprastų, jog gyvenimas – sudėtingas. Jau vaikystėje atlikėjas vertė juos daug dirbti.

Anksčiau jo sūnūs Amosas ir Matteo nemėgo skambinti fortepijonu, bet A.Bocelli nesiliovė kartoti: „Grokite ir laikui bėgant suprasite, kokia nuostabi yra muzika.“

Garsaus atlikėjo žodžiai davė rezultatų: abu sūnūs tapo puikiais pianistais. Amosas taip pamėgo muziką, kad prie pianino gali sėsti net naktimis.

Nors dukrelė Virginia dar maža, A.Bocelli pastebėjo, kad ji turi gerą klausą, visą laiką dainuoja. Atlikėjas tikisi, kad jo pėdomis paseks Matteo.

Būtent jaunėlis sūnus, Italijos super-žvaigždės nuomone, gamtos apdovanotas duomenimis, tinkamais operos dainininko karjerai.

Parengė ONA KACĖNAITĖ

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.