5 aktorės Reditos Dominaitytės sveikos odos paslaptys

Tobula oda, kurią galima išvysti blizgiuose žurnalų puslapiuose, dažniausiai būna smarkiai pakoreguota kompiuterinėmis programomis ir realybėje paprasčiausiai tokios nėra, todėl nereikėtų į ją žvelgti su pavydu. Kosmetologai tikina, kad daug svarbiau puoselėti sveiką odą, kuri tinkamai prižiūrima atrodo gražiai ir be makiažo, maskuojamųjų priemonių ar kompiuterinių programų pagalbos. Aktorė, „Knygos teatras“ vadovė Redita Dominaitytė jau įsitikino – odos švytėjimas yra vidinės būsenos išraiška, o poilsis ir odos priežiūra – geros išvaizdos garantas.

Visuomet ryški aktorė R.Dominaitytė net ir šaltuoju metų laiku stengiasi kuo daugiau laiko praleisti gryname ore.<br>LR archyvo nuotr.
Visuomet ryški aktorė R.Dominaitytė net ir šaltuoju metų laiku stengiasi kuo daugiau laiko praleisti gryname ore.<br>LR archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 28, 2014, 11:32 AM, atnaujinta Jan 20, 2018, 10:36 AM

„Mano diena prasideda nuo stiklinės vandens ir jei tik nepamirštu, per dieną stengiuosi jo išgerti kuo daugiau. Kadangi organizmui dažnai tenka per mažai skysčių, naudoju drėkinamuosius kremus, purškiamąjį vandenį, valomąsias kaukes. Stengiuosi nevarginti odos ir atlikdama kasdienius dienos ritualus į pagalbą pasitelkiu pagal sezoną parinktą veido ir paakių kremą“, – apie kasdienę odos priežiūrą pasakojo Redita.

Visuomet ryški aktorė net ir šaltuoju metų laiku stengiasi kuo daugiau laiko praleisti gryname ore.

„Uždarose patalpose esantis šiltas oras sausina mano veido ir rankų odą. Be to, kadangi mano oda linkusi rausti, šaltuoju metų laiku stengiuosi naudoti ir apsaugines maitinamąsias ar drėkinamąsias priemones“, – sakė aktorė ir atskleidė mažą gudrybę: norėdama grūdinti veido odą, kartkartėmis moteris ją patrina sniego ar ledo gabaliuku. Norint sveika ir švytinčia oda džiaugtis visus metus, kosmetologai atkreipia dėmesį į penkias pagrindines odos priežiūros paslaptis:

Natūralūs produktai. Odos priežiūros priemonių sudėtyje turėtų būti kuo mažiau sudedamųjų dalių. Idealiu atveju jose neturėtų būti kvepiklių, konservantų (parabenų), emulsiklių, sintetinių aliejų, dažiklių. Rinkitės tas priemones, kurios labiausiai atitinka odos poreikius t.y. atkuria pagrindinius odoje esančius lipidus: keramidus, trigliceridus, cholesterolį ar fitosterolį, fosfolipidus, skvaleną.

Drėkinimas. Odą drėkinti būtina ne tik vasarą, bet ir šaltuoju metų laiku: sumažėjęs vandens vartojimas, uždarose šildomose patalpose esantis oras sausina odą, ji pradeda pleiskanoti, trūkinėti. Todėl žiemą reikia rinktis priemones, kurios skirtos kasdienei sausos ar labai sausos odos priežiūrai.

Maitinimas. Paraudusi, šerpetojanti, elastingumą ir spindesį praradusi oda įspėja, kad ja reikia pasirūpinti iš vidaus ir iš išorės. Pirmas žingsnis – tinkama mityba su sveikai odai reikalingais vitaminais A, C, D ir E. Antrasis – pagrindinių odos lipidų (keramidų, trigliceridų, cholesterolio, fosfolipidų, skvaleno) atkūrimas.

Apsauga nuo aplinkos poveikio. Mūsų oda – tarsi sugertukas, praleidžiantis ir reaguojantis į tokius aplinkos veiksnius kaip saulė, vėjas, šaltis, karštis ir panašiai. Reaguodama į šaltį veido ir rankų oda linkusi parausti ir skilinėti, tad lauke spaudžiant šaltukui 15–20 minučių prieš išeinant į lauką rekomenduojama pasitepti apsauginiu kremu.

Poilsis. Odai, kaip ir kūnui, reikia poilsio nuo kosmetikos priemonių. Tikrai nėra poreikio naudoti 4–5 skirtingus kremus, prausiklius ar kitas panašias priemones. Leisti pailsėti odai tiesiog privaloma.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.