8 produktai, kurie žiemą pagerins sveikatą ir nuotaiką

Permainingi orai, darganos nepalankiai veikia mūsų nuotaiką bei sveikatą. Norite pasisemti geresnių emocijų ir taip pat sustiprinti imunitetą, eikite pirkti maisto,patarė tinklapis „elle.ru“.

Jūros produktai – puikiausias stresą mažinančio vitamino B12 ir mikroelementų (cinko, seleno, jodo) šaltinis, atsakingas už normalų skydliaukės funkcionavimą ir gerą nuotaiką.<br>123rf nuotr.
Jūros produktai – puikiausias stresą mažinančio vitamino B12 ir mikroelementų (cinko, seleno, jodo) šaltinis, atsakingas už normalų skydliaukės funkcionavimą ir gerą nuotaiką.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-01-05 09:23, atnaujinta 2018-01-17 00:59

Kokius geros nuotaikos ir sveikatos produktus dėti į pirkinių krepšelį? Pateikiame jums 8 produktų sąrašą.

1.Lašiša. 100 gramų lašišos atitinka nepakeičiamų (mūsų organizmas negali sintetinti) polinesočiųjų Omega -3 rūgščių paros normą. O šios rūgštys labai naudingos ne tik gerai kraujo apytakai, bet ir nervų sistemai palaikyti. Juk mažas šios rūgšties rodikis gali būti ir depresijos priežastimi.

2.Saulėje išaugę grybai. Saulės šviesos trūkumą kompensuoja grybai, kuriuose vitamino D yra ne mažiau nei galvijų kepenyse, kiaušinio trynyje, žuvyje. Vitaminas D suaktyvina smegenyse hormono – serotonino, atsakingo už gerą nuotaiką, gamybą. Todėl tinkamiausi šiam reikalui būtų šitake grybai, voveraitės ir kitokie balti grybai. Pievagrybiuose šio vitamino yra mažai, nes jie auga tamsoje.

3.Vyšnios. Dubenėlis vyšnių prieš miegą ir ryte gera nuotaika garantuota. Šios uogos turtingos melatoninu, kuris užtikrina gilų miegą.

4.Burnočio sėklos. Antioksidantais, mineralais, geležimi praturtintos burnočio sėklos (vaisiai) kontroliuoja cukraus kiekį kraujyje, padidina serotonino kiekį, suteikia energijos.

5.Midijos. Šie jūros produktai – puikiausias stresą mažinančio vitamino B12 ir mikroelementų (cinko, seleno, jodo) šaltinis, atsakingas už normalų skydliaukės funkcionavimą ir gerą nuotaiką.

6. Burokėlių lapai. Šie lapai turtingi magniu, kurio trūkumas gali išprovokuoti nerimą, irzlumą.

7. Graikiškas jogurtas. Pasirodo, įprasto jogurto indelyje kalcio yra mažiau negu graikiškame. O šis mineralas svarbus ne tik kaulams ir kraujotakai – kalcio sumažėjimas moterims gali sukelti ir nuotaikos pablogėjimą prieš menstruacijas.

8.Šparagai. Ši daržovė – vienas geriausių augalinių triptofano šaltinių, atsakingų už serotonino sintezę. Be to, šparaguose yra folio rūgšties, kurios trūkumas organizme gali privesti iki depresijos. Be to, šparagai turi fermentų, kurie padeda susidoroti su pagiriomis.

Parengė Ligita VALONYTĖ

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.