Trys patarimai, kaip sumažinti dvigubą pagurklį

Vos tik priaugate vieną kitą papildomą kilogramą – ir jie iš karto matyti ant jūsų veido? O numetus svorio apvalių skruostų ir dvigubo pagurklio vis tiek nepavyksta atsikratyti? Su šia problema susiduria nemažai žmonių.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 9, 2015, 5:57 PM, atnaujinta Jan 16, 2018, 12:51 PM

Amerikiečių veido plastikos chirurgas Stephenas S.Parkas aiškino, kad už tai atsakingos mūsų ląstelės.

„Bendrai kalbant, kai mes priaugame arba numetame svorio, mūsų riebalų ląstelių, vadinamų adipocitais, skaičius nei padidėja, nei sumažėja, – aiškino gydytojas. – Didėja ar mažėja pačios ląstelės. Dėl šios priežasties kai kurie žmonės teigia turintys kūno sritį, kuri yra problemiška nepriklausomai nuo jų svorio. Toje srityje jie turi daugiau riebalų ląstelių, nei kiti žmonės“.

Žmogus gali atrodyti pilnesnis ir dėl kitų įgimtų dalykų – kaulų struktūros, taip pat organų, esančių apatinėje veido dalyje (tokių, kaip seilių liaukos), dydžio.

Prieš genetiką nepakovosi, tačiau visgi yra keletas būdų, kaip sumažinti veido apvalumą.

1. Kovokite su skysčių kaupimusi.

Per didelis alkoholio, cukraus ir druskos vartojimas didina veido apvalumus. Šie produktai lemia, kad kūno audiniuose, taip pat ir ant veido, kaupiasi skysčiai. Dėl to vertėtų sumažinti šių „pagurklio pūtėjų“ vartojimą ir padidinti vandens suvartojimą. Kai organizmui trūksta vandens, jis stengiasi kuo daugiau jo išlaikyti savyje.

2. Gydykite bet kokį maisto netoleravimą.

Žmonės, kenčiantys dėl alergijos maistui, maisto netoleravimo (pavyzdžiui, jautrūs glitimui) ar dirgliosios žarnos sindromo, dažnai skundžiasi pernelyg pilnu veidu. Bendras požymis, kad kažkas ne taip su virškinimo sistema, yra pilvo pūtimas.

3. Subalansuokite hormonus.

Jeigu jūsų veidas patinsta „tomis mėnesio dienomis“, vertėtų pasitarti su ginekologu, kaip subalansuoti jūsų hormonus. Prieš pat prasidedant menstruacijoms, jūsų organizme yra ypač daug hormono progesterono, kuriame reikia „padėkoti“ už daugumą PMS simptomų, tarp jų ir už veido patinimą. Jeigu jūs taip pat jaučiate karščio bangas, o jūsų menstruacijos yra nereguliarios – tai gali būti perimenopauzė, vedanti į menopauzę ir galinti trukti keletą metų. Klystate, jei manote, kad tai tik pagyvenusių moterų problema. Kai kurioms moterims perimenopauzė prasideda įpusėjus ketvirtąją dešimtį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.