5 įpročiai, kurie per metus jus pasendina visu dešimtmečiu

Kam nesinorėtų įgyti gerų įpročių, užtikrinančių grožį ir jaunystę? Deja, tikrovė dažniausiai būna priešinga. Užuot jaunėję, mes savo įpročiais greitiname senatvę. Kokie tie įpročiai, kurių reikėtų atsikratyti?

Liesdami veidą, mes paspartiname porų užsikimšimą, tampome raumenis ir odą, o tai galiausiai neigiamai atsiliepia išvaizdos patrauklumui.<br>123rf nuotr.
Liesdami veidą, mes paspartiname porų užsikimšimą, tampome raumenis ir odą, o tai galiausiai neigiamai atsiliepia išvaizdos patrauklumui.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 7, 2015, 9:23 PM, atnaujinta Jan 11, 2018, 7:32 AM

1. Nuolatinis neišsimiegojimas

Kiekvieną dieną dirbti iki vėlaus vakaro – sekina, tačiau dažnai nebūna kitos išeities. Grįžę iš darbo, skubame nuveikti susikaupusius buities darbus, ir štai rezultatas – užsiimti mėgstama veikla ar tiesiog pasimėgauti poilsiu turime galimybę tik po 22 valandos vakaro. Nieko keisto, kad visiems norisi kuo ilgiau pratęsti saldųjį „nieko neveikimo“ pojūtį, pabūti su sutuoktiniu ar vienumoje su savimi. Dėl to taip jau nutinka, kad miegoti gulamės ne anksčiau kaip vidurnaktį.

Kuo tai gresia? Pradžioje nuolatiniai jūsų palydovai darbe bus mėlynės po akimis ir papilkėjusi, liguista veido oda. Jeigu neatsipeikėsite ir nesiimsite priemonių sureguliuoti savo miegui, organizmas pradės procesus, analogiškus natūraliam organizmo senėjimui.

Ką daryti? Apgalvotai planuokite savo dieną. Daugybė buitinių darbų visai nėra būtini, o dalį kitų galima perkelti į savaitgalį ar padalinti namiškiams. Stenkitės visą dieną išlaikyti didelį aktyvumą, kad vakare organizmas pajustų malonų nuovargį ir pats paprašytų poilsio. Susikurkite kasdieninį ėjimo miegoti ritualą, kuriame būtinai būtų puodelis karštos arbatos su medumi – tai atpalaiduos nervų sistemą ir padės greičiau užmigti.

2. Taupymas kosmetikos priemonėms

Nebrangios grožio priemonės nebūtinai yra blogos – tiesiog kai kuriose iš jų yra labai mažai veikliųjų medžiagų. Tokie „palengvintos“ sudėties preparatai negali pilnavertiškai apsaugoti nuo organizmo senėjimo, jie nestimuliuoja odos ląstelių atsinaujinimo ir menkai padeda regeneracijai. Oda nepakankamai drėkinama ir maitinama – ir dėl to kenčia.

Kuo tai gresia? Visų pirma – pirmalaikiu odos senėjimu, suprastėjusiu jos stangrumu ir elastingumu. Odoje anksti atsiranda raukšlės ir pigmentinės dėmės, odos atspalvis tampa nevienodas.

Ką daryti? Naudokite tik patikrintų firmų kosmetiką. Visada domėkitės produkto sudėtimi, pasižiūrėkite galiojimo laiką ir laikymo sąlygas. Domėkitės pažįstamų ir draugių atsiliepimais, skaitykite atsiliepimus internete. Jeigu jūsų biudžetas kuklus, nebūtina iš karto pirkti visą kosmetikos seriją. Daugelį grožio produktų galima naudoti atskirai.

3. Pomėgis saldumynams

Šokoladiniai saldainiai, aromatinga chalva, minkšti biskvitiniai torčiukai ir saldūs gazuoti gėrimai – argi galima jiems atspirti? Tačiau cukrus – ne toks jau ir nekaltas malonumas.

Kuo tai gresia? Gliukozė kenkia ne tik figūrai, užaugindama ant kūno nepageidaujamų riebalų, bet ir odos spalvai bei būklei. Saldus gyvenimas odą ilgainiui padaro sudribusią ir išblyškusią.

Ką daryti? Ribokite su saldumynais gaunamų angliavandenių kiekį, pakeisdami juos ne mažiau saldžiais, tačiau naudingais produktais. Pamėkite džiovintus vaisius, saldžių rūšių obuolius, bananus ir kivius. Jeigu neįsivaizduojate savo gyvenimo be pyragaičių ir sausainių, sumažinkite įprastą porciją, desertą suvalgykite pirmoje dienos pusėje ir po to už jį būtinai „atidirbkite“ pasivaikščiojimu pėsčiomis arba užsiėmimais sporto salėje.

4. Įprotis liesti veidą

Interneto forumuose netgi klaidžiojo paveikslėlis su užrašu: „Patrauk kairiąją ranką nuo veido!“ Jis kaip niekas kitas puikiai iliustruoja daugumos interneto vartotojų įprotį paremti ranka skruostą, kai bendrauja internetu. Bet mes liečiame veidą ne tik sėdėdami prie kompiuterio. Daugelis gražuolių per dieną daugybę kartų „tikrina“ savo makiažą ar tiesiog nesąmoningai liečia savo veidą.

Kuo tai gresia? Liesdami veidą, mes paspartiname porų užsikimšimą, tampome raumenis ir odą, o tai galiausiai neigiamai atsiliepia išvaizdos patrauklumui.

Ką daryti? Kad atsikratytumėte įpročio liesti veidą, ir kasdieninį makiažą darykitės kokybiškomis kosmetinėmis priemonėmis. Jums nereikės kas minutę tikrinti atvaizdą veidrodyje, o rankas galima užimti kuo nors kur kas įdomesniu.

5. Sportas – tik atsitiktinai

Toli gražu ne visi turi laiko užsiimti sportu. O daugelis trenerių nuolat tvirtina, kad treniruotės turi būti reguliarios, 2-3 kartus per savaitę – raumenys turi reguliariai gauti apkrovas.

Kuo tai gresia? Užsiėmimas sportu „pagal nuotaiką“ neduos naudos organizmui. Suprastėja kraujotaka, kaupiasi riebalai, kūnas praranda lankstumą, raumenys suglemba.

Ką daryti? Užsiimti sportu galima ne tik sporto salėje griežtai paskirtu tam reikalui laiku. Jeigu nėra galimybės dirbti su savim grupėje, planuokite dieną taip, kad kasdien jūsų organizmas gautų bent minimalią apkrovą. Dieną pradėkite žvalumo suteikiančia mankšta, vaikščiokite pėsčiomis ir darykite pratimus, skirtus greitam „formos atgavimui“ per trumpą laiką – tokių pratimų nesunku rasti žurnaluose ir socialiniuose tinkluose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.