Treniruotės po ilgos pertraukos privalo būti protingos

Pavasarį bunda ne tik gamta. Po ilgo žiemos snaudulio prakunta ir žmonės, kurių organizmai prašyte prašosi aktyvios veiklos. Vieni lekia bėgioti, kiti vedasi šunis ilgiems pasivaikščiojimams, o treti praveria sausų ir šiltų sporto klubų duris.

Pasak A.Pauliukevičiaus, alinančios treniruotės nėra gerai.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Pasak A.Pauliukevičiaus, alinančios treniruotės nėra gerai.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 27, 2015, 12:41 PM, atnaujinta Jan 8, 2018, 3:57 AM

Sporto klubo „Bodygym“ atstovai teigia, kad pavasaris – vienas aktyviausių laikotarpių jų klube. „Po Naujųjų metų rezoliucijų, populiariausias laikas susiimti ir pradėti gyventi sveikai yra prieš maudymukų sezoną,“ – teigia klubo atstovai. Susiėmę pavasarį dar spėja pagražinti linijas ir vasarą pasitinka daug gražesniais kūnais, nei buvo po žiemos tinginiavimo.

Tiesa, alinančios treniruotės nėra gerai. Sporto klubo „Bodygym" treneris Andrius Pauliukevičius sako, kad net ir profesionalūs sportininkai po dviejų savaičių atostogų grįžę treniruotis negali daryti daugiau, nei 70% to, ką darė prieš poilsį, ką jau kalbėti apie neprofesionalus, kurie, deja, dažnai po visos žiemos poilsio atėję sportuoti pradeda matuoti savo galimybių ribas. Treneris teigia, kad po tokių eksperimentų gali dingti noras grįžti į sporto salę. „Jei pirmos treniruotės metu treneris visiškai nuvarė jus nuo kojų ir sekančią dieną jums reikia taksi nuo lovos iki tualeto, tai treneris nebuvo nei kietas, nei išmintingas,“ – teigia A.Pauliukevičius. Jo nuomone, taip vadovauti treniruotei galėtų bet kuris žmogus iš sporto salės. Kiekvienu atveju parenkami krūviai – skirtingi, tačiau į treniruočių rėžimą turi būti įeinama po truputį ir be skausmo.

Antrąja didžiule klaida treneris įvardina tikėjimą, kad vien sporto užteks norimam rezultatui pasiekti: „Tiesą sakant, tai, ką valgote, yra gerokai svarbiau, nei kiek sportuojate. Jei tikslas yra sumažinti apimtis ar svorį, tai galima padaryti net neįžengus į salę, o vien sutvarkius mitybą. Ir atvirkščiai – toliau valgant taip, kaip valgėte iki tol ir kas vakarą einant į salę, rezultatai nebus labai žymūs,“ – perspėja A.Pauliukevičius. Jo siūlymu reikia pirma išsiaiškinti, ką tiksliai turite daryti, kad eitumėte tiesiausiu ir trumpiausiu keliu ir tik tuomet pradėti siekti savo tikslo.

Lankytojų skaičiaus augimą artėjant vasaros sezonui pajaučia ir sveikatingumo klubai „Impuls“. Pernai kovo – balandžio mėnesiais klube apsilankė apie 10 proc. daugiau lankytojų, nei tų pačių metų sausį – vasarį. Panašias tendencijas klubas stebi ir šiemet. Sveikatingumo klubų tinklo „Impuls“ pardavimų ir marketingo vadovė Anna Dambrauskienė teigia, kad tai neabejotinai vyksta dėl artėjančio šiltojo sezono, kurio metu žmonės nori ne tik pasipuošti atviresniais drabužiais, bet ir pagerinti fizinę formą bei sustiprinti raumenis ar numesti per žiemą sukauptą viršsvorį. „Apsisprendus mankštintis reikia nepamiršti, kad svarbiausia ne tai, kaip daug ir intensyviai sportuojama, bet daryti tai reguliariai,“ – patirtimi dalijasi A. Dambrauskienė.

UAB Sveikas miestas viešųjų ryšių atstovė Karolina Dilytė džiaugiasi, kad kovo mėnesį „Sveikas miestas“ kviečia visus prisijungti į nemokamų užsiemimų maratoną. „Siūlome viską nuo šiaurietiško ėjimo ar kalanetikos iki bokso,“ – pasakoja K. Dilytė. Pavasariui taip pat suplanuoti vieši renginiai gegužės mėnesį. Pirmąjį sekmadienį vilniečius džiugins jau tradiciniu tapęs renginys „Sekmadienis – sporto diena“. Jo metu visi kviečiami mėgautis sporto užsiėmimais ir žaidimais tiesiog Gedimino prospekte. Taip pat gegužės 10 dieną šiaurietiško ėjimo entuziastai rinksis žygiui Vingio parke. Jų lauks kelių kilometrų trasa ir profesionalūs instruktoriai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.