Padėkime Kate pagimdyti: 10 natūralių gimdymo skatinimo būdų

Britų karališkosios poros Kate ir Williamo antrojo kūdikio nekantraudamas laukia visas pasaulis. O kūdikis kaip tyčia neskuba. Kembridžo kunigaikštienė gimdyti turėjo jau praėjusį ketvirtadienį. Vyresnysis Kate sūnus princas George'as taip pat vėlavo – gimė trimis dienomis vėliau nustatyto termino. Kokios natūralios priemonės galėtų padėti Kate prišaukti gimdymą?

Kad greičiau pagimdytų, kunigaikštienei padėtų grindų šveitimas, seksas arba pakelis guminukų.<br>AP nuotr.
Kad greičiau pagimdytų, kunigaikštienei padėtų grindų šveitimas, seksas arba pakelis guminukų.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 28, 2015, 1:50 PM, atnaujinta Jan 5, 2018, 3:34 PM

1. Vaisiai

Besilaukiančios mamos vengia valgyti ananasus – juose esantis fermentas bromelainas gali paskatinti gimdos susitraukimus. Tačiau siekiant prišaukti gimdymą – kaip tik to ir reikia. Teigiama, kad dideli kiekiai ananasų padeda atsidaryti gimdos kakleliui ir prasidėti sąrėmiams. Tačiau, pasak ekspertų, kad pasijustų poveikis, kiekis turi būti iš tiesų didelis. Nėščioji turėtų suvalgyti septynis didelius šviežius ananasus.

Šaltinių teigimu, Kate šį metodą iš dalies jau bando, pusryčiams gerdama apelsinų, ananasų ir bananų sultis. Hormono oksitocino, skatinančio gimdymą, gamybą suintensyvinti gali ir džiovintų vaisių valgymas.

2. Pasivaikščiojimas

Prišaukti gimdymą gali padėti ir pasivaikščiojimas nelygiais keliukais, laipiojimas laiptais, taip pat ir važinėjimas dviračiu. Fizinis krūvis paskatina gimdos susitraukimus. Medikai aiškina, jog gimda taip pat yra raumuo – dėl to, „dirbant“ kitiems raumenims, tą ima daryti ir ji.

3. Seksas

Daugybės mamų patirtis rodo – labai gera priemonė sąrėmiams prišaukti yra lytinis aktas. Iš tiesų gimdymą prišaukia ne pati sueitis, o hormonai, vadinami prostaglandinais, kurių yra vyro spermoje. Lytinio akto metu jie pasiekia gimdos kaklelį ir jį suminkština bei išplečia. Patartina po sekso ilgiau pagulėti, kad prostaglandinai išbūtų prie gimdos kaklelio kaip įmanoma ilgiau.

Seksas taip pat padeda gaminti hormoną oksitociną, kuris siejamas su malonumo ir susijaudinimo pojūčiu. Tačiau būtent šio hormono preparatai leidžiami moteriai, siekiant iššaukti gimdymą.

4. Aštrus maistas

Indiškas maistas – klasikinis būdas paskatinti gimdymą. Prieskoniai stimuliuoja žarnyno raumenis, o šie paskatina susitraukinėti greta esančius gimdos raumenis. Be to, ciberžolė, suteikianti patiekalams geltoną spalvą, taip pat stimuliuoja gimdą. Tačiau ypač aštrių patiekalų nėščiosioms reikėtų vengti, nes jie pernelyg dirgina žarnyną ir gali sukelti diskomfortą.

5. Grindų šveitimas

Tai gali nuskambėti kaip vyrų sąmokslas, tačiau namų ruoša, kaip ir kiti fiziniai pratimai, kuriuos nėščioji turi atlikti klūpėdama keturiomis, gali padėti moters kūnui pasiruošti gimdymui. Būnant šioje pozicijoje, prasiplečia dubens kaulai – o tai privalo įvykti, kad kūdikis gimtų. Jeigu Kate statusas neleidžia klūpint plauti grindų – tuomet būtų pravartu užsiimti daržininkyste. Klūpėjimas keturiomis padeda ir kūdikio galvutei įsistatyti į teisingą poziciją.

6. Balionų pūtimas

Vienas keisčiausių būdų paspartinti gimdymą – pūsti balionus. Tai skatina susitraukinėti pilvo apačios raumenis. Pastarieji, savo ruožtu, išprovokuoja greta esančius gimdos raumenis.

7. Spenelių stimuliavimas

Gimdymo veiklą skatinantis oksitocinas gali pradėti gamintis ir moteriai švelniai trinant krūtų spenelius, kurie nėštumo metu tampa ypatingai jautrūs. Spenelių stimuliavimas – labai efektyvus būdas prišaukti gimdymą.

Rekomenduojama spenelius trinti duše, stimuliuojant visą aureolę – rudą sritį aplink spenelį. Taip pat galima pasitelkti pientraukį, juo imituojant žindančio kūdikio judesius.

8. Arbata

Žaliuose aviečių lapuose yra daug vitaminų, mineralų ir taninų, kurie padeda greičiau prišaukti gimdymą. Tačiau nesupainiokite su aviečių arbata, kuri yra raudonos spalvos ir pagaminta iš uogų. Aviečių lapų arbata padeda atsiverti gimdos kakleliui. Patartina nuo 24-35 nėštumo savaitės kasdien išgerti po du šios arbatos puodelius. Ji taip pat skatina pieno gamybą ir mažina uždegimus.

9. Saldymedžio guminukai

Konditerijos gaminiai su saldymedžio šaknų ekstraktu stimuliuoja virškinimo traktą, o šis savo ruožtu – greta esančią gimdą ir skatina ją susitraukinėti. Todėl būsimoms mamos verta padovanoti tokių guminukų maišelį.

Panašų poveikį sukelia ir ricinos aliejus, kuris naudojamas kaip švelnus vidurių paleidžiamasis vaistas. Kai kurios moterys teigia, kad 60 ml dozės pakanka pradėti sąrėmiams. Tačiau šis metodas ir kelia dehidratacijos pavojų – kilus viduriavimui ir pykinimui, organizmas netenka skysčių.

10. Tonikas

Įrodyta, kad alkoholis yra sąrėmius stabdanti priemonė – todėl, jeigu sąrėmiai prasidėjo per anksti, rekomenduojama truputį išgerti. Tačiau grynas tonikas veikia priešingai, jis padeda išsiskirti oksitocinui ir prasidėti sąrėmiams. Kate galėtų pasiimti toniko taurę ir atsigulti šiltą (ne karštą) atpalaiduojančią vonią.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.