Moterų sveikatos stiprinimo dieną – smagi žinia iš verslininkų

Šiandien, Tarptautinę moterų sveikatos gerinimo dieną, išmaniais sveikatos priežiūros prietaisais prekiaujanti el. parduotuvė SmartOnly.eu, kartu su viešąja įstaiga „Išmanioji sveikatos akademija“, pradeda ilgalaikę socialinę programą, kurios metu dalis nuo visų internetinės prekybos pardavimų bus nuolat skiriama sveikatinimo projektams.

Tarptautinę moterų sveikatos gerinimo dieną verslininkai pradeda ilgalaikę socialinę programą.<br>123rf nuotr.
Tarptautinę moterų sveikatos gerinimo dieną verslininkai pradeda ilgalaikę socialinę programą.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 28, 2015, 2:35 PM, atnaujinta Nov 26, 2017, 3:14 AM

Kiekvienas pirkėjas, įsigijęs bet kurią prekę iš SmartOnly.eu, tuo pačiu taps ir visuomeninių sveikatinimo iniciatyvų rėmėju. Kaip teigia šios idėjos iniciatorė, „Išmaniosios sveikatos akademijos“ direktorė Loreta Majauskienė, siekiama parodyti, jog perkant sau reikalingas prekes, galima padėti ir kitiems.

„Norime aktyviai prisidėti prie socialinę atsakomybę, pilietiškumą ir solidarumą skatinančių iniciatyvų. Pirmiausiai bus finansuojami jautriausias visuomenės grupes – moteris, vaikus ir jaunimą bei senjorus įtraukiantys sveikatos projektai“, – sakė L. Majauskienė.

Šios SmartOnly.eu socialinės programos tikslas – ne tik parduoti prekes, bet ir skatinti visuomenės sveikatos savikontrolę. Bus siekiama sukurti stabilų pajamų srautą, kuris leistų vykdyti nuolatinę ir tęstinę edukacinę sveikatinimo veiklą.

„Panašių akcijų, kai perkama tam tikra prekė, o pinigai skiriami socialinei veiklai, Lietuvoje yra nemažai, tačiau tai trumpalaikiai projektai, paprastai apimantys tik vieną siaurą prekių grupę. Šios prekybinės programos unikalumas yra tas, jog lėšos renkamos nuo viso prekių asortimento ir per visą pardavimo laikotarpį“ – paaiškino L.Majauskienė.

„Charities Aid Foundation“ kasmet atliekamo 153 pasaulio valstybių tyrimo „World Giving Index“ duomenimis, 2014 metais Lietuva pagal pinigų aukojimo indeksą iš 153 valstybių užėmė 119 vietą. Viena iš neaukojimo priežasčių – nepatrauklūs aukojimo būdai ir veiklos tęstinumo spragos.

Anot L.Majauskienės, pardavimo metu surinktos lėšos bus skirstomos ypač atsakingai ir skaidriai. Tai darys specialiai įkurtas socialinių iniciatyvų komitetas, kurį sudarys žinomi medikai, visuomenės sveikatos politikos formuotojai, mokslo, švietimo veikėjai, visuomeninių ir verslo organizacijų atstovai, aktyviai dirbantys Lietuvos sveikatos sektoriuje.

Projekto kūrėjai tikisi, jog visuomenės solidarumas bei socialinė atsakomybė paskatins žmones rūpintis savo sveikta ir prisidėti prie socialinės sveikatinimo raidos Lietuvoje.

„Išmanioji sveikatos akademija“ – viešoji įstaiga, skelbianti naują požiūrį į sveikatos kultūros formavimą Lietuvoje, siekia kurti sveikesnę, ilgiau gyvenančią ir oriai amžėjančią visuomenę. Sveikatos ugdytojų specialistų komanda, pasitelkusi pažangias technologijas,  siekia kurti  sveikesnę, ilgiau gyvenančią ir oriai amžėjančią visuomenę

Organizacijos keliami tikslai: plėsti visuomenės informavimą, švietimą ir mokymą sveikos gyvensenos, sveikatos išsaugojimo bei stiprinimo, ligų prevencijos srityse; skatinti sveikos aplinkos formavimą; ugdyti sveikos gyvensenos ir sveikatos savikontrolės kultūros formavimą; skatinti vaikų ir jaunimo tarpe optimalius fizinio aktyvumo, sveikos mitybos, asmens higienos įpročius bei ugdyti sveikos gyvensenos kultūrą; skatinti vyresnio amžiaus žmonių įsitraukimą į sveiką ir aktyvią gyvenseną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.