Slenka plaukai? Išgelbės svogūnų sultys

Plaukų slinkimas – tragedija tiek moterims, tiek vyrams. Teigiama, kad normalu, jei per parą iškrenta 50-100 plaukų, tačiau net ir tiek nesinori prarasti. Žinoma nemažai liaudiškų priemonių kovoti su plaukų slinkimu. Viena efektyviausių – svogūnų sultys.

Kad paspartintumėte plaukų augimą, reikia tiesiog išspausti svogūnų sulčių ir kruopščiai įtrinti jomis galvos odą.<br>Pixabay nuotr.
Kad paspartintumėte plaukų augimą, reikia tiesiog išspausti svogūnų sulčių ir kruopščiai įtrinti jomis galvos odą.<br>Pixabay nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 14, 2015, 9:47 PM, atnaujinta Nov 22, 2017, 11:48 AM

Jos padeda plaukams greičiau augti ir stabdo slinkimą, nesukeldamos jokių šalutinių poveikių ar alergijų. Ši priemonė – natūrali, pigi ir lengvai prieinama, bet gali padaryti stebuklus. Vyrams patariama svogūnų sultimis įtrinti beatsirandančią plikę ar retėjančius smilkinius.

Kaip svogūnas gali paskatinti plaukų augimą? Moksliniais tyrimais įrodyta, jog plaukams naudingos tiek svogūno sultys, tiek patys svogūnai. Jie padeda ne tik nuo slinkimo, bet ir nuo kitų galvos odos problemų, kaip pleiskanų ar grybelinių infekcijų. Taip pat esama tyrimų, patvirtinančių, kad svogūnų sultys padeda užkirsti kelią pirmalaikiam plaukų žilimui.

Svogūnai – daržovė, turinti daug sieros. Svogūnų sultys, įtrintos į galvos odą grynos ar sumaišytos su kitomis priemonėmis nuo plaukų slinkimo, pagerina galvos odos kraujo cirkuliaciją. Siera taip pat gerina kolageno audinių gamybą, kurie būtini plaukų augimui. Plaukai auga iš odoje esančių folikulų. Suintensyvėjusi kraujotaka galvos odoje reiškia, kad folikulai gauna daugiau ir geresnių maistingųjų medžiagų, ir tai skatina plaukų augimą.

Svogūnų sultyse esanti siera taip pat turi antibakterinių savybių ir neleidžia daugintis grybeliams bei bakterijoms, taip užkirsdama kelią plaukų iškritimui dėl jų sukeltų infekcijų. Svogūnų sultys stiprina plaukus, saugo nuo plonėjimo ir lūžinėjimo. Reguliariai naudojant svogūnų sultis, galima smarkiai padidinti plaukų apimtį.

Kad paspartintumėte plaukų augimą, reikia tiesiog išspausti svogūnų sulčių ir kruopščiai įtrinti jomis galvos odą. Nors kvapas ne itin malonus, priemonė labai efektyvi. Reikia, kad sultys ant plaukų išbūtų apie pusvalandį – bet jei galite pakęsti kvapą, galite palaikyti ir ilgiau. Tada išplaukite galvą vandeniu ir švelniu šampūnu. Procedūrą reikia kartoti mažiausiai triskart per savaitę du mėnesius – ir pamatysite rezultatus.

Svogūnų sultis paruošti labai paprasta. Galima naudoti virtuvinį kombainą, trintuvą ar sulčiaspaudę.

Jas galima naudoti ir ne vienas, o kartu su kitais produktais. Pateikiame keletą efektyvių receptų.

1. Su medumi

Svogūnų sulčių ir medaus mišinį galima vartoti dviem būdais. Galima ketvirtadalį stiklinės svogūnų sulčių sumaišyti su valgomuoju šaukštu medaus ir gerti kasdien. Kitas būdas – mišiniu ištepti galvos odą ir masažuoti 15 minučių. Tai reikėtų daryti kasdien.

2. Su romu

Jeigu negalite pakęsti svogūnų kvapo – šis receptas kaip tik jums. Smulkiai supjaustykite vidutinio dydžio svogūną, užpilkite stikline romo ir palikite per naktį. Kitą dieną nukoškite, kad pašalintumėte svogūnų gabaliukus. Skysčiu masažuokite galvos odą arba perskalaukite plaukus po plovimo.

3. Su maistu

Į savo įprastus valgius, salotas labai naudinga įdėti svogūnų. Tiesa, tai nesuveiks taip greitai, kaip sultimis įtrinant galvos odą.

4. Plaukų skalavimui

Tai – dar vienas būdas, kaip panaudoti svogūnus skatinant plaukų augimą ir nedirginant akių. 4-5 susmulkintus svogūnus įmeskite į litrą verdančio vandens ir virkite apie 10 minučių. Leiskite mišiniui atvėsti ir nukoškite. Gautu skysčiu skalaukite plaukus po plovimo. Jeigu pernelyg neerzina kvapas, tą dieną plaukų neperskalaukite vandeniu. Išsiplaukite kitą dieną vandeniu ir švelniu šampūnu.

Svogūnų sultys plaukams suteiks auksinio blizgesio, o ilgainiui pastebėsite, kad plaukai taps tankesni. Sultis galima maišyti ir su augaliniais aliejais – alyvuogių, kokosų bei migdolų. Tokiu mišiniu pakaks ištepti galvos odą ir plaukus kartą per savaitę. Geresnių rezultatų pasieksite, jeigu mišinį ant plaukų paliksite per naktį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.