Kaip teisingai nešioti rankinę, kad nepakenktumėte sveikatai?

Svoris, kasdien nešiojamas ant pečių, mums toks įprastas, kad prie jo esame pripratę ir retai apie jį pagalvojame. Kineziterapeutė Alina Agekianaitė sako, kad, jeigu rankinės svoris viršija 10 procentų mūsų kūno svorio, tai gali lemti laikysenos pokyčius.

Rankinę geriau rinktis su platesniu diržu.<br>123rf nuotr.
Rankinę geriau rinktis su platesniu diržu.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrt.lt

2015-07-13 15:17, atnaujinta 2017-10-26 12:13

„Dažniausiai rankinės yra nešiojamos ant vieno peties. Jeigu rankinės svoris viršija 10 procentų kūno svorio, ilgainiui tai gali lemti laikysenos pokyčius. Dažniausiai vienas petys leidžiasi žemyn, kitas truputį kyla į viršų, juosmuo lenkiasi į šoną, dubuo truputį pasisuka į priekį.

Dėl to didėja juosminės dalies linkis. Atsiranda raumenų disbalansas, gali pradėti skaudėti pečių juostos, kaklo raumenis, gali atsirasti tirpimai rankose. Tada galima įtarti nervo pažeidimą“, – aiškina „Sveiko stuburo mokyklos“ kineziterapeutė A.Agekianaitė.

Nešiojant didesnius svorius paranku yra rinktis kuprinę. Taip išlaikoma teisinga laikysena. Kuprinės petnešos turėtų būti paminkštintos, tuomet yra mažesnis spaudimas į pečių lanką ir ne taip nuvargsta raumenys, išvengiama raumenų disbalanso.

Nešiojant rankinę ant peties galima keisti pečius, ant kurių ji yra kabinama. Tai leis pailsėti pečių lankui. Rankinę galime nešioti įstrižai, taip nukraunant pečių raumenis.

Rankinę geriau rinktis su platesniu diržu tam, kad jis kuo mažiau spaustų pečių lanką. Be abejo, labai svarbus ir diržo paminkštinimas. Jis sumažina spaudimą į peties sąnarį.

„Nešdami rankinę ant vienos peties, suveskite šiek tiek mentes tam, kad būtų suaktyvinti tarpumenčių raumenys ir išlaikyta teisinga pečių padėtis“, – patarė A.Agekianaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: kaip A. Armonaitė ir E. Gentvilas vienas kitam pamokslavo