6 būdai, kaip išvengti deginančio makšties skausmo

Kaip atsikratyti makšties niežulio? Įprastai apie tai nusprendžia ginekologas, apžiūrėjęs moterį ir paskyręs tinkamą gydymą. Grybelinės ar bakterinės makšties infekcijos gydomos vaistais. Tačiau ar visuomet yra būtini medikamentai? Tikrai ne. Kai kuriais atvejais makšties niežulio galite atsikratyti patys.

Kai kuriais atvejais makšties niežulio galite atsikratyti patys.<br>123rf nuotr.
Kai kuriais atvejais makšties niežulio galite atsikratyti patys.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 22, 2015, 6:00 PM, atnaujinta Oct 24, 2017, 2:58 PM

1. Venkite intymios higienos priemonių, turinčių įvairių kvapų: tualetinio popieriaus, įklotų, vonios putų ar net dušo žėlė. Jie pakeičia natūralų kūno pH. Apatinių taip pat nepatariama skalbti kvepiančiu muilu, skalbikliu. Patartina vengti ir skalbinių minkštiklio.

2. Intymiai higienai patariama naudoti tik vandenį ir specialiai tam skirtas priemones. Siekiant sušvelninti makšties niežulį reikėtų rinktis intymios higienos žėlė, kurios pH ypač mažas (3,5). Kiekvieną dieną galite naudoti žėlė, kurios pH artimas natūraliam jūsų intymių vietų pH (5,2-5,5).

Intymios higienos žėlė reikėtų naudoti ne daugiau nei du kartus per dieną. Taip išvengsite intymių vietų sausėjimo. Nereikėtų pamiršti, jog perdėtas rūpinimasis savo intymia higiena, gali taip pat būti ligų priežastimi. Be to, labai svarbu plauti intymias vietas tinkama kryptimi – nuo makšties iki išangės. Kitaip rizikuojate žarnyno bakterijas pernešti į makštį.

3. Intymių vietų šluostymui naudokite atskirą rankšluostį. Jokiu būdu nenaudokite kempinių – jose greitai susikaupia bakterijos ir kiti mikroorganizmai.

4. Dėvėkite tik medvilninius apatinius. Venkite apatinių su juostele.

5. Jeigu mėnesinių metu naudojate tamponus, nepamirškite juos keisti kas kelias valandas. Taip pat rinkitės tuos, kurių sugeriamumas mažesnis.

6. Ne ką mažiau svarbi ir mityba. Siekiant išvengti makšties infekcijų, reikėtų rinktis pieno produktus – kefyrą, jogurtus ar varškę. Derėtų atsisakyti cukraus ir alkoholio, ypač jei makšties infekcijos nuolatos pasikartoja.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: G. Nausėda Seimo komisijos reikalauja įrodymų