Odos guru metodas, kaip atjaunėti per tris dienas

Jo klientai atskrenda iš viso pasaulio. Už jaunatvišką išvaizdą ir sveiką odos spindesį dėkoja žymiausios Holivudo žvaigždės – Kim Kardashian, Oprah Winfrey, Victoria Beckham, Jennifer Lopez... Jis – tai odos guru vadinamas dermatologas ekspertas Haroldas Lanceris. Jei manote, kad už visko slepiasi unikalios procedūros, – klystate. Anot Haroldo Lancerio, nėra nieko unikaliau už pačios odos gebėjimą atsinaujinti.

Vadovaudamiesi Lancerio metodu pagerinsite odos spalvą, faktūrą, elastingumą, tvirtumą bei drėkinimą.<br>123rf nuotr.
Vadovaudamiesi Lancerio metodu pagerinsite odos spalvą, faktūrą, elastingumą, tvirtumą bei drėkinimą.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-08-14 10:16, atnaujinta 2017-10-20 16:12

Pastaruoju metu tiek dėmesio skiriama raukšlių stingdymo procedūroms, raukšlių užpildams bei lazeriams, kad niekas jau beveik nesvarsto, kokius stebuklus gali padaryti paprasta kokybiška odos priežiūra. Dermatologo požiūris į sveikos, jauniau atrodančios odos atgavimą yra neįtikėtinai paprastas. H.Lanceris savo pacientams skiria trijų pakopų programą. Teigiama, kad šis Lancerio metodas veikia taip puikiai, sustabdydamas natūralų ląstelių funkcijų lėtėjimą, kad kai kas išvysta pagerėjimą vos po trijų–penkių dienų, nes programa paremta odos stimuliavimu, skatinant ją pačią atsigauti.

Ar jums dar nėra dvidešimt penkerių, ar jau gerokai daugiau, ši programa ne tik padės kovoti su senėjimu, bet ir gelbės nuo inkštirų, rožinės, suintensyvėjusios pigmentacijos ir kone kiekvienos kitos odos bėdos. Vadovaudamiesi Lancerio metodu pagerinsite odos spalvą, faktūrą, elastingumą, tvirtumą bei drėkinimą. Ir padaryti tai galėsite namie, neskirdami tam nė dešimties minučių per dieną.

Pateikiame ištrauką iš jo knygos „Kaip išsaugoti jaunesnę odą“ (leidykla „Sofoklis“, 2015 m.), kurioje jis išsamiai pristato savo metodą, dalijasi paslaptimis ir patarimais, kuriais besąlygiškai seka jo klientai.

Lancerio metodas skirtas epidermiui

Lancerio metodas, kitaip nei tradicinė odos priežiūra, dėmesį nuo dermos nukreipia į epidermį. Dauguma šiuolaikinių kovos su senėjimu produktų ir režimų skirti dermai. Viena  priežasčių, kodėl į dermą nukreipta odos priežiūra neefektyvi, yra ta, kad, nepaisant visų egzotiškų sudedamųjų elementų, jie vis tiek neįstengia paskatinti odos atsinaujinti taip greitai, kaip ji atsinaujina pati, savo viduje.

Net jei produkto sudedamieji elementai ir turi gydomųjų galių, dažnai odos, kuriai gydyti skirti, jie nepasiekia. Visos tos brangiausios senėjimui stabdyti skirtos kremų ir serumų veikliosios medžiagos neatliks savo darbo atnaujindamos ir gydydamos odą, jei neįstengs pasiekti dermos. Odą reikia stimuliuoti, kad ji atsinaujintų.

Kad atrodytų jaunesnė, odą reikia šveisti kasdien

Laikydamiesi Lancerio metodo, turime pradėti šveisti epidermį, odos viršutinį sluoksnį. Taip padėsime pamatus savo veido odos atnaujinimui. Dermatologai linkę skirti tik paviršutinišką dėmesį odos šveitimui, laikydami jį tik valymo priedu. Daugelis ekspertų pataria valyti švelniai, paskui veidą atgaivinti toniku pašalinant valomosios priemonės likučius, o tada jau užtepti maitinamojo kremo ir galop apsauginio kremo nuo saulės.

Aš šveitimą, o gal, pasakyčiau, blizginimą, laikau lemiamu veiksniu, pažadinančiu vangias tampančias senėjančias ląsteles. Šveitimas yra lemiamas žingsnis, kuris paskatins jūsų odos ląsteles atsinaujinti.

Nauja tvarka

Pirmasis Lancerio metodo etapas yra šveisti, paskui nuvalyti ir tada pamaitinti. Toks atnaujintas tradicinis odos priežiūros būdas leidžia odą giliau išvalyti, ją efektyviau pasieks aktyvios medžiagos, aktyviau atsinaujins ląstelės.

Gal pabandysiu paaiškinti vartodamas statybos terminus. Sakykime, jūs norite pakeisti grindų plyteles. Jei jūsų epidermis yra grindys, tai šveitimas yra tas atsargaus atplėšimo procesas, kuriuo suskaldome senas, susidėvėjusias ląsteles. Tai padarius tenka susemti ir sušluoti nuolaužas.

Paskui pagal Lancerio metodą reikia valyti, taip nuplaunamas šveitiklis, susikaupę riebalai, purvas. Pagaliau reikia pakloti naujas dailias plyteles ir tai, laikantis Lancerio metodo, padaroma maitinant, stimuliuojant spartesnį odos atsinaujinimą.

Pagal Lancerio metodą valdomas uždegimas panaudojamas odai atgaivinti

Šveitimas sukuria „kontroliuojamą sužeidimą“. Nesmarkus šveitimas siunčia signalą dermai, kad reikia naujų ląstelių, kad metas pradėti jas gaminti, tad jų apykaita epidermyje paspartėja. Jaunystėje veido ląstelės atsinaujina per trumpą laiką, dėl to oda atrodo tokia gyvastinga, tokia drėgna. Senstant šis procesas sulėtėja. Vadinamasis kontroliuojamas sužeidimas, sukeltas šveičiant, tarsi pasuka laiką atgal, paskatina energingiau vykti atsikūrimo procesą, suteikdamas odai jaunesnę, gaivesnę išvaizdą.

Kontroliuojamas reguliarus mechaniškas stimuliavimas siekia giliau – ne tik pagerina odos išvaizdą. Valdomas stimuliavimas jūsų kūne pradeda audringą reakciją. Prasideda sudėtingas gijimo procesas, tarsi būtumėte tikrai patyręs sužeidimą. Kai „pažeidžiamas“ raginio sluoksnio sudaromas barjeras, imuninės sistemos gaminami citokinai, augimo faktoriai bei kiti hormonai suaktyvina uždegimo takus.

Epidermio augimo faktoriai yra proteinai, reguliuojantys ląstelių augimą bei veiklą. Šie pranašai sukelia imuninį atsaką į sužeidimą ar į tai, kas jų „suvokiama“ kaip sužeidimas, – intensyvesnę ląstelių reakciją lygiai ir greitai užgydyti žaizdą. Epidermio augimo faktorius palaiko ląstelių atsinaujinimą pagausindamas baltymų, fibroblastų, kolageno, kraujo indų, pagerindamas kraujo apykaitą, o visi šie dalykai padeda odai išlikti jaunesnei.

Ultravioletiniai spinduliai sulėtina epidermio augimo faktoriaus gamybą, o tai tiesiogiai veikia odos sugebėjimą atsikurti. Tai viena  pagrindinių priežasčių, kodėl neapsaugant odos nuo saulės ji per anksti susensta. Šveisdami odą pranešate jai apie kontroliuojamą uždegimą.

Odos sužeidimas šiuo atveju primena raumenų skausmą po nelengvos mankštos. Bet, kaip primena mano treneris, nekentėsi – nelaimėsi. Jums reikia to vadinamojo kontroliuojamo sužeidimo arba uždegimo, kad galėtumėte gauti norimą rezultatą – jauniau atrodančią pakankamai drėkinamą odą.

Uždegimas, kurį sukūrėte šveisdami odą, skatina kapiliarus išsiplėsti. Šiais kraujo indais keliauja kraujas su deguonimi. Jis raudonas, odai jis neša daugiau deguonies. Matome, kaip nušveista oda lengvai parausta. Paspartėjęs deguonies metabolizmas dermoje skatina ląstelių veiklą, švelninančią išorines senėjimo žymes.

Kraujo indams įsitempus, vidinė jų pusė skleidžia hormono signalus, aktyvinančius fibroblastus. Uždegimo veikiamos ląstelės ištinsta, jos deformuojamos. Taip fibroblastuose pradeda veikti mechanizmas, skatinantis kolageno gamybą. Šis procesas panašus į snaudusį fabriką, kuris ūmai ėmė veikti.

Tad valdomas uždegimas odoje sukuria galingą prieš senėjimą nukreiptą veiklą. Šveitimas stimuliuoja kūno kolageno atkūrimo mechanizmą, lemiamai svarbų odai atsigauti. Lancerio metodas pasikliauja odos anatomija, kuri užtikrina odos galimybę apsirūpinti deguonimi ir kaupti augimo faktorių, kolageną, gliceriną, hialurono rūgštį, kitus jaunystę skatinančius elementus, kurių senstant mažėja.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.