Burnos skalavimas aliejumi – receptas nuo daugelio ligų

Burnos skalavimas kokosų, saulėgrąžų ar rapsų aliejumi padeda ne tik detoksikuoti organizmą, bet ir apsisaugoti nuo daugelio ligų, tokių kaip koronarinės širdies ligos, opos ar artritas. Taip yra todėl, kad burnos ertmės sveikata veikia visą kūną.

Burnos skalavimas aliejumi – receptas nuo daugelio ligų.<br>123rf nuotr.
Burnos skalavimas aliejumi – receptas nuo daugelio ligų.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 22, 2015, 8:14 AM, atnaujinta Oct 19, 2017, 1:21 PM

Burnos skalavimas aliejumi kilęs iš rytų medicinos. Teigiama, kad tai puiki profilaktikos priemonė prieš įvairias ligas. Esą burnos sveikata turi didelę įtaką viso organizmo būklei, nes daugelis ligų prasideda nuo nepageidaujamų pokyčių burnoje.

Pavyzdžiui, žmonės, kurie kenčia nuo periodonto ar dantenų ligų, rizikuoja susirgti širdies ligomis ar insultu. Periodonto ligos taip pat susijusios su kaulų tankio mažėjimu. Be to, įrodyta, kad dantų ir burnos ligos susijusios su artritu, plaučių infekcijomis, bronchitu, virškinamojo trakto ligomis.

Sąnarių, nugaros skausmai, inkstų ar kepenų funkcijų sutrikimai gali būti susiję su mikrobų išplitimu burnos ertmėje. Pastarosios taip pavojingos nėščiosioms. Priešlaikinio gimdymo grėsmė kelis kartus didesnė moterims, kurios turi dantų ir dantenų ligų.

Išvengti šių problemų galima skalaujant burną aliejumi. Taip iš burnos pašalinami sunkieji metalai ir kiti kenksmingi junginiai. Tai puiki profilaktikos priemonė prieš tokius susirgimus kaip sinusitas, hemorojus, vidurių užkietėjimas, egzema, nemiga, migrena ar nugaros skausmai.

Tiesa, burnos skalavimas aliejumi neveikia kaip vaistas. Jeigu jus kankina įvairios ligos, vien šis metodas nepadės, jis tik gali palengvinti situaciją. Tačiau burnos skalavimas aliejumi teigiamai veiks jūsų dantis – jie taps baltesni, sveikesni.

Kaip skalauti burną?

Paimkite 2-3 šaukštus aliejaus į burną. Geriausiai tai daryti nevalgius arba patariama palaukti porą valandų po valgymo. Taip pat prieš skalavimą reikėtų išgerti stiklinę vandens.

Skalaukite burną 15-20 minučių, kelis kartus išspjaudami aliejų ir pasiimdami naują šaukštelį. Jeigu aliejaus skonis jums yra nemalonus, galima į jį įlašinti kelis lašus mėtų ekstrakto.

Išskalavę burną išspjaukite aliejų, jis gali pasidaryti baltas, nes nuo skalavimo jame susidarys daug oro burbuliukų.

Išskalaukite burną vandeniu. Procedūrą reikėtų kartoti kasdien, geriausia iš pat ryto. Jei kenčiate nuo sunkios burnos infekcijos ar ligų, galima burną skalauti aliejumi 2-3 kartus per dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.