Odos priežiūros klaidos, kurios paskatina spuogų atsiradimą

Nuolatos rūpinatės savo oda, naudojate įvairiausius kremus, kaukes, šveitiklius, tačiau jis vis tiek atrodo bloga? Greičiausiai tiesiog darote tai netinkamai. Blogai parinktos kosmetikos priemonės ir odos priežiūros būdai tik padidina tikimybę, jog jūsų oda bus išberta.

Valydami oda neteisingai tik paskatinsite spuogų atsiradimą.<br>123rf nuotr.
Valydami oda neteisingai tik paskatinsite spuogų atsiradimą.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-08-31 07:00, atnaujinta 2017-10-18 06:04

Kaklo priežiūra

Dažniausia klaida kalbant apie kaklo priežiūrą yra ta, kad iš viso apie ją pamirštame. Įprastai pasitepame kremu veidą, o kaklą paliekame sausą. Deja, taip tik paskatiname jo senėjimą, nes kaklo oda ir taip linkusi senti greičiau. Tam, kad išsaugotumėte jos elastingumą, turėtumėte nepamiršti ne tik apie kremus, bet ir kaklo masažus.

Blogai parinktos priemonės

Blogai parinktos priemonės gali tik padidinti turimą problemą. Jeigu jūsų oda riebi, bet pasirinksite pernelyg riebias priemones, poros tik dar labiau užsikimš ir spuogeliai ant veido bus garantuoti.

Taip pat negalima dar labiau išsausinti sausos odos, taip ją suerzinsite ir skaistaus veido galite nesitikėti. Todėl visuomet rinkitės kosmetikos priemones pagal savo odos tipą ir ne pačias stipriausias.

Riebi oda

Žinome, kad riebią odą reikia valyti ryte ir vakare, tačiau tai galima padaryti visiškai neteisingai. Jei naudosite pernelyg daug kosmetinių priemonių, turinčių savo sudėtyje alkoholio, pateksite į užburtą ratą. Kuo daugiau valysite odą, tuo daugiau ji gamins „riebalų“, norėdama apsisaugoti nuo išsausėjimo.

Vyresnio amžiaus moterims nepataria naudoti jaunimui skirtų preparatų nuo spuogų, nes jie labai sausina odą.

Kita vertus, klaidinga yra manyti, jog riebios odos nereikia drėkinti. Atvirkščiai – jeigu nedrėkinsite jos riebiai odai skirtais preparatais, ji ir toliau bus pernelyg riebi. Kremai padeda atsigauti ir atsistatyti odai.

Tačiau nenaudokite per daug priemonių. Geriausia skirkite kelias savaites jos stebėjimui ir pažiūrėkite, nuo ko jos būklė blogėja. Galbūt jums užteks tik lengvo prausiklio ir drėkinamo gelio.

Odos šveitimas

Riebi oda labai mėgsta šveitimą. Geriausia atlikti jį kartą ar du per savaitę. Tačiau nepamirškite, kad jei turite spuogų, nepatartina naudoti priemonių, turinčių šiurkščių granulių. Pažeidę poras pernešite infekciją ant viso veido. Beje, sausą odą taip pat būtina šveisti.

Vanduo ir muilas

Tai viena dažniausių moterų klaidų. Muilas labai sausina odą, todėl net jei ji riebi, padėtį tik pabloginsite, nes norėdama apsisaugoti nuo sausinimo, oda gamins daugiau „riebalų“. Verčiau rinkitės valomuosius pienelius, švelnius prausiklius.

Kai odą peršti

Jeigu jūsų oda jautri, pamirškite kosmetikos priemones su įvairiais kvapikliais ar dirbtiniais dažikliais. Geriausiai tiks preparatai skirti alergiškai odai. Griežtai draudžiama naudoti kosmetikos priemones su alkoholiu. Reikėtų atsisakyti ir šiurkštaus šveitimo.

Spuogų šalinimas

Inkštirų ar spuogų spaudymas – tiesus kelias į odos pažeidimą. Ne tik dėl to, kad pirštais galite pernešti infekciją ant kitos odos vietos, bet ir pažeisti odą taip, kad vėliau liks randai. Vietoj to turėkite spuogus sausinantį preparatą, kad reikalui esant jį panaudotumėte, tačiau nekankinkite odos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.