7 veiksmingi būdai sustabdyti viduriavimą

Dėl viduriavimo, kuris trunka ne ilgiau nei dvi dienas, nebūtina kreiptis į gydytojus. Tačiau tai nereiškia, jog reikia laukti, kol ji savaime išnyks. Dėl viduriavimo gali atsirasti sveikatos sutrikimai, vienas kurių – dehidratacija. Sužinokite, kaip sėkmingai galima sustabdyti viduriavimą namuose.

Viduriavimas gali trukti nuo kelių valandų net iki kelių dienų.<br>123rf nuotr.
Viduriavimas gali trukti nuo kelių valandų net iki kelių dienų.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 7, 2015, 6:00 PM, atnaujinta Oct 17, 2017, 12:51 AM

Viduriavimas gali trukti nuo kelių valandų net iki kelių dienų ir dažniausia jo priežastis – apsinuodijimas maistu. Taip pat gali atsirasti dėl kai kurių vaistų vartojimo, bakterijų ar virusų, patekusių į organizmą. Bet kokiu atveju, pirmiausia galima išbandyti viduriavimą sustabdyti patys.

1. Šokoladas

Kakavos pupelėse yra daug naudingų junginių, tarp kurių ir padedantys virškinimui. Kakavos pupelėse randama cheminė medžiaga gali mažinti skysčių gamybą, kuri būna padidėjusi viduriavimo metu. Tiesa, reikėtų rinktis juodąjį šokoladą, nes jis yra sveikesnis.

2. Mėlynės

Seniai žinoma, kad mėlynes valgyti sveika ne tik todėl, kad turi daug vitaminų, bet ir todėl, kad padeda jūsų virškinimui. Jas galima valgyti šviežias, šaldytas arba džiovintas. Būtent pastarasis būdas vertinamas kaip veiksmingiausias.

3. Aronijos

Aronijos taip pat padeda atstatyti normalią virškinimo trakto veiklą. Tačiau specialistai pataria išgerti ne daugiau nei vieną stiklinę aronijų sulčių.

4. Arbata

Arbatos yra puikus „vaistas“, jei jums prasidėjo viduriavimas. Geriausia gerti stiprias arbatas be cukraus.

5. Žolelės

Žolelės gali padėti tiek nuo peršalimo, viduriavimo ar kitų sveikatos sutrikimų. Nors medikai teigia, jog tai yra pagalbinė priemonė ir negali atstoti vaistų rimtų susirgimų atvejais, tačiau viduriuojant jos tikrai gali padėti. Geriausia naudoti ramunėles, pelynas, saldymedis. Juos reikia užplikyti ir išgerti pagamintą nuovirą.

6. Daržovės

Jei viduriuojate, galite suvalgyti daržovių. Tiesa, tinka toli gražu ne visos. Valgyti reikėtų morkas, bulves, salierus ir petražoles. Geriausiai tinka virtos daržovės.

7. Džiūvėsėliai

Tai taip pat vienas produktų, kuris padės sustabdyti viduriavimą. Galite rintis tiek paprastus džiūvėsėlius, tiek krekerius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.