5 neįprasti būdai atsikratyti galvos skausmo

Galvos skausmai kankina daugelį. Kartais jie gali perspėti apie labai rimtas ligas, tačiau kitais atvejais būna tik nuovargio ar streso padarinys. Ką daryti tokiu atveju? Ar skubėti kuo greičiau išgerti tabletę nuo skausmo? Nebūtinai, yra nemažai natūralių būdų atsikratyti galvos skausmo.

5 neįprasti būdai atsikratyti galvos skausmo.<br>123rf nuotr.
5 neįprasti būdai atsikratyti galvos skausmo.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-09-19 10:00, atnaujinta 2017-10-15 02:55

1. Karštas kompresas

Įprastai pajutę galvos skausmą greičiau pagalvotume apie šaltą kompresą, tačiau ne ką mažiau veiksmingas gali būti ir karštas. Paimkite rankšluostį, į jį įvyniokite linų sėklas ir supjaustytus svogūnus, kuriuos prieš tai reikėtų pašildyti mikrobangų krosnelėje. Tinka taip pat karštos bulvės.

Kompresą uždėkite ant sprando ir palaikykite kol atvės.

2. Kadagių arbata

Jums reikės 3-4 gramų kadagių uogų ir puodelio karšto vandens. Į puodelį įberkite uogas ir užpilkite verdančiu vandeniu. Palaukite penkias minutes ir tada mažais gurkšniais išgerkite arbatą. Tiesa, kadagių arbatos negalima gerti nėščiosioms ir žmonėms, kenčiantiems nuo inkstų ligų.

3. Eteriniai aliejai

Smilkinius, sprandą ir kaktą naudinga yra patepti keliais lašais eterinio aliejaus. Geriausiai tinka melisos, pipirmėtės ar rozmarino aliejus. Šis „gydymo“ būdas netinka žmonėms, turintiems odos problemų ar jaunesniems nei 2 metų vaikams.

4. Pėdų vonelės

Sunku patikėti, tačiau atsikratyti galvos skausmo gali padėti ir pėdų vonelės. Pėdas reikėtų panardinti į 30-32 laipsnių temperatūros vandenį ir palaipsniui pilti šiek tiek šiltesnio vandens, kol jo temperatūra pasieks 40 laipsnių. Mirkyti kojas reikia 15 minučių.

5. Baltojo gluosnio žievės arbata

Baltojo gluosnio arbatoje randamas salicinas, kuris yra daugelio vaistų nuo skausmo sudedamoji dalis. Šaukštelį džiovintos žievės reikia užpilti šaltu vandeniu ir trumpai pavirti. Tuomet palaukę 5 minutes turėsite nuostabią arbatą nuo skausmo. Patariama gerti mažais šaukšteliais vieną arbatos puodelį per dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.