Kūno nevaldantis vilnietis įgyvendino svajonę – šoko parašiutu

Justas Džiugelis, nuo vaikystės sergantis raumenų atrofija ir galintis judėti tik elektrinio vežimėlio pagalba, sukūrė savo sėkmingą verslą ir ilgai puoselėjo svajonę šokti parašiutu. Lietuvoje tai padaryti pasirodė neįmanoma. Dėl jo neįgalumo nei vienas klubas nenorėjo rizikuoti, nes neturėjo tokiam šuoliui tinkamos įrangos. Justas nenuleido rankų ir sužinojo apie garsų pasaulio parašiutininką, Portugalijos parašiutizmo čempioną Mario Pardo, kuris sutiko aprūpinti jį specialiai Prancūzijoje sukurta įranga ir pats atskrido į Lietuvą, kad padėtų įgyvendinti Justo svajonę.

J.Džiugelis laimingas, įgyvendinęs savosvajonę.
J.Džiugelis laimingas, įgyvendinęs savosvajonę.
J.Džiugelis laimingas, įgyvendinęs savosvajonę.
J.Džiugelis laimingas, įgyvendinęs savosvajonę.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

2015-10-03 18:02, atnaujinta 2017-10-12 02:25

„Svajojau šokti parašiutu jau seniai. Manau, kad tokią svajonę turi ne vienas žmogus su judėjimo negalia. Noriu, kad ir daugiau jų patirtų tuos nepakartojamus išgyvenimus, kuriuos ką tik teko laimė patirti man. Noriu padrąsinti ir įkvėpti visus žmones atkakliai siekti savo svajonių išsipildymo“, – po šuolio sakė J.Džiugelis.

 Robertas Rezgevičius, Lietuvos parašiutininkų sporto federacijos tarybos narys, šuolių parašiutu nuo fiksuotų objektų asociacijos narys ir vienas pirmųjų šio profesionalaus sporto pradininkų šalyje, aktyviai prisidėjo prie to, kad Justo svajonė virstų realybe.

„Žmonės šoka parašiutu dėl tų kelių sekundžių neapsakomo pojūčio, kai krenti, bet atrodo, jog skrendi ir nors trumpam, tačiau gali valdyti savo skrydį. Manau, kad nepriklausomai nuo fizinių galimybių, visi žmonės jaučia tą patį, todėl norėjau, kad tokią galimybę skristi mūsų šalyje turėtų ir Justas, ir kiti“, – sako R.Rezgevičius, Portugalijoje susipažinęs su parašiutizmo profesionalu Mario Pardo, kuris prieš porą dienų į Lietuvą atgabeno specialią sertifikuotą įrangą, skirtą šokti parašiutu žmonėms, nevaldantiems savo kūno.

„Portugalijoje mes daugybei žmonių su tokia negalia, kaip Justo, padėjome suteikti sparnus. Tai ne tik nuostabi patirtis, tai žinutė, kad kai nori, gali padaryti daugau negu siekia įsivaizduojamos ribos. Dangus – ne riba, riba yra tik mūsų galvoje“ sako Mario Pardo. „Baltijos Ugdymo Centras“, kurį įkūrė ir kuriam vadovauja J.Džiugelis drauge su R.Rezgevičium, įsigijo sėkmingai išbandytą įrangą. Nuo šiol ja Lietuvoje galės naudotis visi norintys, bet dėl judėjimo negalios iki šiol negalėję išbandyti šuolio parašiutu.

Justas Džiugelis gimė 1984. 07.11, Vilniuje. Dėl fizinės negalios (įgimta raumenų atrofija) vidurinį išsilavinimą įgijo mokydamasis namuose.

Studijavo Tarptautinėje teisės ir verslo aukštojoje mokykloje (TTVAM), Vadybos ir teisės fakultete – finansus, pagal ištęstinę studijų formą.( 2009 m.)

Nuo 2006 m. iki 2007 m. dirbo Valakupių reabilitacijos centre – kompiuterinio raštingumo ir internetinių puslapių kūrimo programos mokytoju.

2006 m. įsteigė telekomunikacinių priemonių mažmeninės prekybos ir remonto įmonę Lietuvoje.

Nuo 2009 m. savininkas ir vadovas įmonės, kuri tarptautinėje rinkoje yra žinoma kaip IT įrangos didmeninę prekybą plėtojanti bendrovė. Veikla orientuota į prekybą mobiliaisiais telefonais, žaidimų konsolėmis ir plataus vartojimo elektronikos įrenginiais.

2013 m. įsteigė IT įrangos eksporto į Europos Sąjungos šalis įmonę Lenkijoje.

2014 m. įsteigė ir vadovauja VšĮ „Baltijos ugdymo centras“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.