8 apatinių klaidos, kurios gali pakenkti sveikatai

Netinkamai pasirinkti apatiniai bei blogi kasdieniai įpročiai gali stipriai pakenkti jūsų sveikatai. Kokios pasekmės gresia?

Jeigu tokie apatiniai stipriai suspaudžia odą, gali sutrikti kraujotaka.<br>123rf nuotr.
Jeigu tokie apatiniai stipriai suspaudžia odą, gali sutrikti kraujotaka.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 5, 2015, 12:06 PM, atnaujinta Oct 11, 2017, 9:55 PM

Pernelyg aptempti apatiniai

Pernelyg aptempti apatiniai gali sukelti ne tik nemalonų spaudimo jausmą, bet ir trinti odą, dėl ko ji tampa sudirgusi. Tai ypač aktualu moterims po menopauzės. Jų makšties oda yra plonesnė, todėl gali būti pažeista.

Jeigu oda yra storesnė, aptempti apatiniai greičiausiai jums nepakenks, tačiau kitu atveju oda gali būti pažeista.

Liekninantys apatiniai

Neretai moterys, norinčios atrodyti lieknesnės, renkasi apspaudžiančius, taip vadinamus liekninančius apatinius. Deja, su jomis galbūt ir atrodote geriau, tačiau kenkiate savo sveikatai.

Jeigu tokie apatiniai stipriai suspaudžia odą, gali sutrikti kraujotaka. Tai gali sukelti dilgčiojimą bei tirpimą galūnėse. Be to, liekninančius apatinius sunku nusimauti, todėl neretai moterys, net ir norėdamos į tualetą, kenčia, kad tai darytų kuo rečiai ir netektų kentėti nepatogumų.

Kaip žinia, šlapimo sulaikymas yra tiesus kelias į daug didesnes sveikatos problemas.

Sintetiniai audiniai

Kalbant apie audinius, ekspertai sutinka, kad žmonės gali rintis tokius, kurie jiems yra gražiausi. Tačiau su viena išlyga – lytinius organus liečianti vieta turėtų būti apsiūta natūralia medvilne.

Kita vertus, jei nenorite rizikuoti savo sveikata – geriausia rinktis apatinius tik iš natūralios medvilnės. Šilkinius ar kitų medžiagų apatinį trikotažą galima dėvėti tik išskirtinėmis progomis. Šilkas bei sintetiniai audiniai nepraleidžia oro, padidina drėgmės riziką, dėl ko gali daugintis bakterijos.

Kelnaitės su juostele

Jeigu esate iš tų, kurioms neretai pasitaiko bakterinė infekcija, kelnaitės su juostele tik dar labiau pablogins padėtį. Kelnaitės su juostele padeda bakterijoms nukeliauti iš išangės į makštį.

Tiesa, specialistai nereikalauja visiškai atsisakyti kelnaičių juostele. Jeigu vilkėdama jas jaučiatės patogiai, nieko baisaus. Svarbiausia pasirinkti sau tinkamas, kurios per daug „neslankiotų“.

Apatiniai naktį

Dauguma ekspertų pataria – miegokite nuogi. Be abejo, jie sutinka, kad miegoti nuogas mėgsta ne kiekvienas, tačiau jei pasižiūrėsite iš medicininės pusės – miegodamas nuogas sudarote galimybę savo kūnui kvėpuoti.

Moterims menopauzės metu ypač patariama naktį nusiimti kelnaitės. Taip mažiau prakaituosite, nesikaups drėgmė ir nesidaugins bakterijos.

Be kelnaičių

Nors patariama rinktis nesintetinių audinių kelnaites tam, kad oda kvėpuotų, atsisakyti apatinio trikotažo tikrai nerekomenduojama. Dėl to oda tikrai nekvėpuos – atvirkščiai, tuomet dėvimi drabužiai dar labiau trinsis į intymias vietas ir dirgins odą.

„Drėgnos“ kelnaitės

Moterys ir vyrai, linkę gausiai prakaituoti, turėtų apatinius pasikeisti du kartus per dieną. Taip pat sportuojantys turėtų nepamiršti, kad nusiprausę būtinai užsidėtų švarias kelnaites. Šilta ir drėgna terpė yra puiki vieta bakterijoms veistis.

Be to, moterims patariama rinktis ir kasdienius įklotus, kuriuos galima dažnai pasikeisti. Tai nebloga išeitis tuo atveju, jei visą dieną dirbate ir neturite progos pasikeisti apatinių kelnaičių.

Netinkamas apatinių skalbimas

Net jei jums atrodo, kad jūsų oda nėra labai jautri, realybė gali būti visai kitokia. Be to, intymios vietos daug jautresnes nei pavyzdžiui alkūnės ar kitos kūno vietos. Todėl apatinių kelnaičių nereikėtų skalbti naudojant kvapiuosius skalbiklius. Jie gali dirginti odą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: prokurorai baigė ikiteisminį tyrimą dėl R. Žemaitaičio