Kaip teisingai gerti vandenį, kad sau nepakenktumėte?

Mažytės švino dalelės esančio vandenyje gali paguldyti suaugusįjį į ligoninės palatą arba sumažinti jūsų vaiko gebėjimus mokytis. Tačiau švino ir chloro junginiai – ne vieninteliai esantys jūsų vandens stiklinėje.

Negalima vandens virinti antrą kartą.<br>123rf nuotr.
Negalima vandens virinti antrą kartą.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 6, 2015, 7:03 AM, atnaujinta Oct 11, 2017, 7:23 PM

Fluoridai – dar vienas pavojus slypintis vandens stiklinėje. Daugelis mano, kad vanduo su fluoru gali apsaugoti dantis. Tačiau tie, kurie nuolatos geria tokį vandenį, rizikuoja susirgti raumenų sistemos ligomis. Taigi, kaip padaryti, kad vanduo būtų sveikas?

1. Negerkite vandens iš čiaupo.

Nors vanduo, tekantis į jūsų namus gali būti švarus, pasenę, aprūdiję vamzdžiais, kuriais jis atkeliauja iki čiaupo, gali paversti jį kenksmingų medžiagų kupinu gėrimu.

Neretas vandenį iš čiaupo pakeitė vandeniu, išpilstytu į buteliukus. Tačiau ir tai nėra geriausia išeitis. Nors gamintojai tikina, kad jis išgaunamas iš natūralių mineralinių vandens telkinių, tai toli gražu ne visuomet yra tiesa.

2. Filtruokite vandenį.

Galite įrengti namuose filtrą arba pasinaudoti kiek paprastesniu ir pigesniu būdu. Jeigu vandenyje daug chloro, įpylę jį į ąsotį ar kitą indą, leiskite jam pastovėti. Tik vėliau galite jį pilti į virdulį.

3. Nevirkite vandens daugiau nei vieną kartą.

Pakartotinai verdant vandenį išsiskiria toksiškos medžiagos – dioksinas, kuris sukelia vėžį. Net jei virdulyje dar liko virinto vandens, išpilkite jį ir išvirkite naują.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.