3 naudingi patarimai, kaip sumažinti veido putlumą?

Priaugote vos kelis kilogramus, tačiau jums atrodo, kad viskas nukeliavo tiesiai „į žandus“? O gal numetėte svorio, tačiau veidas vis tiek atrodo pultus? Pateikiame kelis naudingus patarimus, kurie padės jums išspręsti turimą problemą.

Jei vartojate per daug druskos, cukraus, alkoholio, jūsų veidas atrodo it patinęs.<br>123rf nuotr.
Jei vartojate per daug druskos, cukraus, alkoholio, jūsų veidas atrodo it patinęs.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 20, 2015, 11:27 AM, atnaujinta Oct 9, 2017, 12:03 AM

Problemos esmė ta, jog lieknėjant riebalinių ląstelių – adipocitų – kiekis nemažėja, keičiasi tik jų dydis. Štai kodėl kai kurie žmonės, net ir sulieknėja, turi putlius žandus. Paprasčiausiai jų veide yra daugiau riebalinių ląstelių.

Kai kuriais atvejais putlus veidas tiesiog genetiškai paveldėta savybė, su kuria nepakovosi. Tačiau, jei taip nėra, galima pasinaudoti kelias būdais, kurie padės išryškinti skruostikaulius.

Nekaupkite vandens

Jei vartojate per daug druskos, cukraus, alkoholio, jūsų veidas atrodo it patinęs. Viskas dėl to, kad organizme kaupiasi vandenys. Veidas – ne išimtis. Sumažinkite šių produktų vartojimą, gerkite daug vandens. Dehidratacija taip pat neigiamai veikia veidą, nes dehidratuojančios ląstelės bando sukaupti skysčius iš kur tik pajėgia.

O gal esate alergiškas?

Alergiški žmonės, arba tie, kurie netoleruoja glitimo bei turintys dirgliosios žarnos sindromą, įprastai turi patinusį veidą. Nors nėra iki galo aišku, koks ryšis yra tarp šių reiškinių, tačiau žinoma, kad pilvo pūtimas „išpučia“ ir veidą. Kreipkitės į gydytoją, atsikratykite susirgimo ir pamatysite, kad veidas nebebus patinęs.

Stebėkite hormonų kiekį

Jeigu veidas patinsta „tomis dienomis“, kreipkitės į specialistą. Jums būtina ištirti hormonų kiekį. Jei be veido tinimo pasireiškia ir kiti simptomai – nereguliarus ciklas, staiga jaučiamas karštis – greičiausiai menopauzė jau ne už kalnų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.