Kodėl verta valgyti kaire ranka? 11 neįprastų patarimų sveikatai

Prasidėję vėsūs orai primena, jog žiema ne už kalnų, o tai reiškia, jog peršalimai, sustingusios rankos gali tapti kasdienybe. Kaip to išvengti? Pateikiame 11 keistų, bet veiksmingų patarimų, kurie padės išsaugoti sveikatą.

Nepatikėsite – bet valgymas kaire ranka gali padėti išlikti sveikiems.<br>123rf nuotr.
Nepatikėsite – bet valgymas kaire ranka gali padėti išlikti sveikiems.<br>123rf nuotr.
Nuo peršalimo gali apsaugoti ir seksas.<br>123rf nuotr.
Nuo peršalimo gali apsaugoti ir seksas.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

Oct 20, 2015, 1:50 PM, atnaujinta Oct 8, 2017, 11:23 PM

1. Daugiau mirksėkite arba nešiokite akinius nuo saulės

Kuo šaltesnis oras, tuo mažiau jame drėgmės, todėl jūsų akys gali sausėti ir netgi prasidėti akių uždegimas. Įjungtas šildymas patalpose taip pat daro meškos paslaugą akims. Išeitis – dažniau mirksėti, nes mirksint jūsų akys yra natūraliai suvilgomos. Taip pat galite lašintis dirbtines ašaras arba nešioti akinius. Akiniai taip pat mažina oro patekimą į akis, todėl jos mažiau sausėja.

2. Valgykite kaire ranka

Ant rankų yra begalė bakterijų ir virusų, kurie gali mus susargdinti. Todėl jei vakarėlių ar susitikimų metu sveikinsitės viena ranka, o valgysite kita – suvalgysite mažiau bakterijų. Be abejo, nepamirškite prieš valgydami nusiplauti rankas.

3. Venkite alkoholio

Išgėrę alkoholio galite pajusti, kad kūną staiga užlieja šiluma, tačiau tai trūks tik akimirką. Iš tiesų vartodami alkoholį jausitės tik šalčiau. Taip yra todėl, kad alkoholis išplečia kraujagysles ir taip kraujas greitai atsivėsina.

4. Vaikščiokite po prekybos centrą

Šalti orai gali sukelti sąnarių skausmą. Šaltas ir drėgnas oras yra blogiausias žmonėms, kenčiantiems sąnarių skausmus. Skausmą sumažinti padeda ne tik šilti rūbai, bet ir fizinis aktyvumas. Jei orai nėra labai prasti, eikite pasivaikščioti į lauką. Tačiau jei lauke būti nėra smagu, pasivaikščiokite po prekybos centrą.

5. Sėdėkite šalia lempos rytais

Šviesą skleidžianti lempa gali atstoti jums šviesos terapiją. Šviesos trūkumas gali paversti jus vangiais, mieguistais, pavargusiais. Todėl jums verta kasdien tamsiais rytais įsijungti lempą ir pasėdėti prie dienos šviesą imituojančios šviesos. Be kita ko, tai pagerins jūsų nuotaiką.

6. Pakeiskite vietą autobuse

Jei autobuse kas nors kosėja, bakterijų ir virusų nesunkiai galite įkvėpti ir jūs. Išeitis paprasta – jei galimybės persėsti nėra, pasukite galvą nuo kosėjančio žmogaus ir palaukite bent 10 sekundžių. Tačiau geriausia – persėskite.

7. Apvyniokite nosį šaliku

Šaltas oras dirgina kvėpavimo takus, sukelia kosulį. Todėl būtina pridengti ne tik kaklą, bet nosį šaliku. Ypatingai saugotis turi žmonės, sergantys astma.

8. Skalbkite patalyne kiekvieną savaitę

Patalynę skalbti kas savaitę patariama tam, kad joje nesikauptų bakterijos. Be to, skalbkite ją 60 laipsnių temperatūroje, taip žūs daugiau bakterijų.

9. Eikite miegoti anksčiau

Ne paslaptis, kad miego trukumas gali susilpninti imunitetą. Paskaičiuota, kad žmonės, miegantys 7 valandas per parą 3 kartus labiau rizikuoja peršalti nei tie, kurie miega 8 valandas. Todėl jei norite būti sveikesnis ir išvengti ligų – nenaktinėkite.

10. Keiskite dantų pastą

Dantys gali būti ypač jautrūs žiemos mėnesiais. Jeigu pažeistas dantų emalis, šaltas oras sukels dantų skausmą. Todėl jums vertėtų rinktis dantų pastą jautriems dantims.

11. Mylėkitės du kartus per savaitę

Neleiskite, kad baimė užsikrėsti bakterijomis ir virusais paveiktų jūsų lytinį gyvenimą. Žmonės, kurie mylisi bent du kartus per savaitę turi organizme 30 proc. daugiau imunoglobulinų, kovojančių su peršalimu, negu tie, kurie nesimyli. Taigi seksas ne tik leis išlaikyti puikius santykius su partneriu, bet ir apsaugos jus nuo peršalimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.