5 signalai: ką reiškia skausmas įvairiose galvos vietose?

Galvą kartais skauda, ko gero, kiekvienam. Kai kuriais atvejais dėl to esame kalti patys, pavyzdžiui, jeigu vakarą prieš tai dalyvavome audringame vakarėlyje. Tačiau ką daryti, jei skausmas atsiranda tarsi iš niekur?

Galvos skausmai gali perspėti apie skirtingas ligas.<br>123rf nuotr.
Galvos skausmai gali perspėti apie skirtingas ligas.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-10-24 10:22, atnaujinta 2017-10-08 04:42

Galvos skausmai mus neretai perspėja, jog turėtume sustoti ir pasvarstyti, ar tikrai ne laikas apsilankyti pas gydytoją. Kita vertus, negi bėgsime pas specialistą kiekvieną kartą, vos pajusime menkiausią sopulį? Tikrai ne, tačiau svarbu žinoti, kokie skausmai yra signalas, kad pas gydytoją skubėti visgi reikėtų.

1. Staigus skausmas ties smilkiniais

Toks skausmas tikrai baugina, nes jis atsiranda staiga ir su laiku tik didėja. Pajutę jį tikrai nedelskite. Skausmas ties smilkiniais gali būti daugelio sveikatos problemų signalu.

Tarp jų ir subarachnoidinį kraujavimą. Jis atsiranda dėl trūkusios arterijos aneurizmos arba arterinės-veninės anomalijos. Tokie atvejai neretai gali baigtis sąmonės netekimu ar net mirtimi.

2. Skausmai po traumų

Jei patyrėte galvos traumą, nepamirškite karts nuo karto apsilankyti pas gydytoją. Dažnai galvos traumos turi ilgalaikes pasekmes, dėl kurių galvos skausmai nuolatos kartosis.

3. Galvos skausmai rytais

Jei vos pabudę jaučiate siaubingą galvos skausmą, nedelsiant apsilankykite pas gydytoją. Neurologai tikina, kad tai signalas apie rimtus sveikatos sutrikimus, tokius kaip miego apnėja, aukštas kraujospūdis ar net vėžys.

4. Skausmas vienoje akyje ar aplink ją

Mokslininkai tikina, kad vienas stipriausių skausmų, kuriuos gali jausti žmogus. Jis taip pat gali atsirasti dėl įvairių sveikatos sutrikimų, nebūtinai susijusių su regėjimu. Pajutę jį, ilgai nelaukę kreipkitės į medikus.

5. Galvos skausmas, lydimas pykinimo

Be šių simptomų gali taip pat pasireikšti trumpalaikiai regėjimo sutrikimai, silpnumas. Tai gali reikšti insultą. Negaiškite laiko, insulto atveju labai svarbu kuo greičiau kreiptis į specialistus. Auksinės yra pirmosios trys valandos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.