10 namuose pagaminamų kaukių nuo plaukų slinkimo

Šaltasis metų sezonas itin nepalankus plaukams. Juos taip pat neigiamai veikia ir patiriamas stresas, vitaminų trūkumas. Po kurio laiko pastebime, kad plaukai ima slinkti tiesiog kuokštais. Ką daryti?

Natūralios kaukės apsaugo nuo plaukų slinkimo.<br>123rf nuotr.
Natūralios kaukės apsaugo nuo plaukų slinkimo.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 30, 2015, 8:00 AM, atnaujinta Oct 6, 2017, 11:08 PM

Namuose galite pasigaminti nesunkiai daugybę kaukių, kurios padės išsaugoti plaukų grožį ir apsaugoti nuo jų slinkimo.

1. Kiaušinio trynio ir žaliosios arbatos kaukė

Kiaušiniai yra turtingas baltymų šaltinis, kuris padeda stiprinti plaukų folikulus. Be to, kiaušiniuose yra daug vitaminų. Vitaminas A apsaugo nuo pleiskanų, vitaminas D skatina plaukų augimą, o vitaminas E gerina kraujotaką. Žalioji arbata yra puikus antioksidantas ir plaukų augimo stimuliatorius.

1 kiaušinio trynys;

2 šaukštai anksčiau užplikytų žaliosios arbatos lapų.

Gerai išmaišykite abu komponentus. Dėkite kaukę ant galvos odos, palaikykite bent 30 minučių. Tada nuplaukite vėsiu vandeniu ir šampūnu.

2. Vitamino E kaukė

Paimkite jums patinkantį aliejų – kokosų, migdolų, alyvuogių bei 3 kapsules vitamino E.

Sumaišykite aliejų su vitamino E kapsulėmis. Įtrinkite gautą masę, 10 minučių masažuodami galvą. , Galite palikti kaukę per naktį, apvynioję galvą šiltu šaliku.

3. Svogūnų kaukė

Jums reikės vieno svogūno ir vieno valgomojo šaukšto medaus. Svogūną smulkiai supjaustykite arba sutarkuokite. Sumaišykite su medumi. Gautą mišinį įtrinkite į galvos odą ir palaikykite 40 minučių. Tada nuplaukite vėsiu vandeniu.

4. Kiaušinio trynio ir bananų kaukė

Jums reikės vieno kiaušinio trynio ir vieno banano. Įtrinkite kaukę į galvos odą ir palaikykite 30 minučių. Bananas sunkiai išplaunamas, todėl jums prireiks šampūno.

5. Medaus kaukė

Jums reikės: valgomojo šaukšto medaus, šaukšto brendžio, 1 kiaušinio trynio bei 1 šaukšto ricinos aliejaus. Sumaišykite viską ir tepkite ant plaukų. Plaukus įvyniokite į rankšluostį ir palaikykite valandą. Nuplaukite kaukę šiltu vandeniu su šampūnu.

6. Avokadų kaukė

Paimkite vieną prinokusį avokadą, 2 šaukštus alyvuogių aliejaus ir šaukštą medaus. Avokadą sutrinkite ir sumaišykite su kitais ingredientais. Gautą masę tepkite ant plaukų. Nuplaukite po 20 minučių.

7. Jogurto ir kiaušinių trynio kaukė

Jums reikės: pusės stiklinės natūralaus jogurto, 2 kiaušinio trynių, pusės stiklinė naminio majonezo. Gautą masę tepkite ant plaukų. Nuplaukite po valandos.

8. Avižinių dribsnių ir pieno kaukė

Paimkite šaukštą avižinių dribsių ir tiek pat pieno. Sumaišykite produktus ir palikite valandai. Kaukę užtepkite ant plaukų, pasinaudodami šukomis. Po 20 minučių nusiplaukite.

9. Kiaušinio trynio ir kavos kaukė

Jums reikės ketvirtadalio stiklinės kavos ir vieno kiaušinio trynio. Sumaišykite komponentus ir užtepkite ant galvos odos. Masažuokite odą bent keletą minučių, o tada palikite kaukę bent 40 minučių. Nuplaukite šiltu vandeniu.

10. Kokoso ir alyvuogių aliejaus kaukė

Paimkite 1 valgomąjį šaukštą alyvuogių aliejaus ir 2 šaukštus kokoso aliejaus. Užtepkite ant plaukų nuo šaknų iki pat galiukų. Įvyniokite plaukus į rankšluostį ir palaikykite valandą. Nuplaukite šiltu vandeniu su šampūnu.

Visim šie receptai apsaugos jus ne tik nuo plaukų slinkimo, bet ir padės sugrąžinti jiems žvilgesį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.