Žurnalistinis tyrimas: griaunam ar patvirtinam mitus apie sportą

Esu žurnalistė, verslininkė, esu mama ir žmona. Man svarbu tai, kaip jaučiuosi, ir kaip atrodau, tačiau niekada aktyviai nesportavau, tiesiog nerasdavau tam laiko, nes prioritetą skirdavau šeimai ir darbui, sau valandos nerasdavau...

123rf nuotr.
123rf nuotr.
Dovilė: „Man svarbu tai, kaip jaučiuosi, ir kaip atrodau, tačiau niekada aktyviai nesportavau, tiesiog nerasdavau tam laiko“.
Dovilė: „Man svarbu tai, kaip jaučiuosi, ir kaip atrodau, tačiau niekada aktyviai nesportavau, tiesiog nerasdavau tam laiko“.
Daugiau nuotraukų (2)

Dovilė Joneliūnienė

Nov 2, 2015, 9:40 AM, atnaujinta Oct 6, 2017, 6:53 AM

Pasiteisinimų, kodėl nesportuoti, rasdavau ir dėl to, kad antsvorio neturiu (kam smalsu: mano ūgis 170 cm, svoris – 52 kg), tačiau iki dailios figūros trūksta valios ir laiko sportuoti. Sakysite, nieko sudėtingo – tereikia keliskart per savaitę pabėgioti ar apsilankyti sporto salėje, tačiau ar tikrai tai sveika gyvensena? Mūsų įpročiai lemia galutinį rezultatą, kuris arba džiugina, arba ne.

Sportiški asmenys, šou žvaigždės, kurie mus žavi – ne visuomet atskleidžia paslaptis, kaip džiaugtis atletišku kūnu, gerai jaustis, turėti energijos, ir kiek pastangų reikia įdėti, ko atsisakyti, kaip save motyvuoti, kai atrodo, jog nebegalime?

Tad mano trijų mėnesių iššūkis – sveika gyvensena. Atliksiu žurnalistinį tyrimą, paremtą ne kitų žmonių patirties aprašymu, pasigyrimais, o savo realiais išgyvenimais. Ar tikrai per tris mėnesius kardinaliai pakeitus mitybą ir sportuojant keturis kartus per savaitę įmanoma sutvirtinti kūną, išryškinti raumenukus.

Koks tikslas? Kartu su visais pasidalinti iškilusiais sunkumais, iššūkiais, kartu su specialistais griauti arba patvirtinti mitus apie sportą, įvairias dietas, sveiką gyvenseną ir, žinoma, pakeisti žalingus įpročius naudingais bei džiaugtis dailėjančia figūra.

Kas mane motyvuoja? Galimybė išbandyti save bei įgauta patirtimi pasidalinti su skaitytojais, įkvėpti kitus pradėti gyventi sveikiau kartu su manimi, skirti laiko sau, nenuleisti rankų nepasiekus norimų rezultatų vos po mėnesio.

Ko tikiuosi? Išgirsti naudingų patarimų iš specialistų, sutvirtinti kūną, įveikti iškilusius iššūkius, suformuoti teisingus ir sveikus įpročius.

Kaip manau, kas bus sunkiausia? Atsisakyti saldumynų ir kavos, nes mano kiekvienas rytas prasideda nuo saldaus pyragaičio, o rašant straipsnius dažniausiai šalia manęs – kava su grietinėle. Iššūkis man ir aktyvią darbo veiklą suderinti su treniruotėmis, žadu sportuoti rytais, prieš darbus, kol sporto klube mažiau žmonių, o ir energijos sportas, tikiuosi, suteiks.

Manau, kad bus sunkiausia pati pradžia, kol susiformuos patys įpročiai – sportuoti bei maitintis sveikai, valgyti penkis kartus per dieną tuo pačiu metu, skirti tam laiko. Iš tiesų, iššūkis laukia ne tik manęs, bet ir artimųjų. Prireiks daug valios, tačiau aš tikiu, kad valia, ištvermė yra išugdomi, o svarbiausia tikslas.

Mano trenerio Artūro Šimkaus teigimu („VS-Fitness“ sporto klubas), pasiryžus keisti gyvenimo būdą svarbiausia disciplina tiek sportuojant, tiek valgant, svarbu laikytis režimo ir turėti tikslą.

Neslėpsiu: likus vienai dienai iki starto, dar pasimėgavau midijomis, bulvytėmis ir pyragu... Pradžia – rugsėjo 15 diena, nuo jos ir pradėjau fiksuoti savo meniu, specialistų patarimus. Jau kitame straipsnyje išsamiai aprašysiu savo pirmos dienos ir pirmos savaitės įspūdžius, trenerio įvertinimą, patarimus, rekomendacijas.

Kas nori kartu pradėti gyventi sveikai, priimti šį iššūkį ar tiesiog mane palaikyti, kviečiu apsilankyti ir Facebook profilyje – „Iššūkis – sveika gyvensena„.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.