22 rimtos priežastys nusipirkti Himalajų druskos

Himalajų druskos teigiamos savybės yra žinomos daugelį metų. Joje gausu mineralų ir naudingų medžiagų, todėl galite ne tik dėti ją į maistą, bet ir įsipilti į vonią.

Himalajų druska saugo nuo ligų.<br>123rf nuotr.
Himalajų druska saugo nuo ligų.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 7, 2015, 9:00 AM, atnaujinta Oct 5, 2017, 10:49 AM

Himalajų druskoje yra natrio, kalcio, magnio, kalio, geležies, fosforo, chromo, jodo, cinko ir kitų naudingų mineralinių medžiagų.

Savybės:

- lengvai virškinama ir apsaugo nuo organizmo dehidratacijos - kontroliuoja vandens ir elektrolitų lygį - apsaugo nuo organizmo senėjimo - palaiko kvėpavimo takų sveikatą - reguliuoja cukraus kiekį kraujyje ir apsaugo nuo diabeto - padeda stiprinti kaulus, plaukus ir nagus - atstato smegenų ląsteles ir padeda pagerinti koncentraciją - apsaugo nuo raumenų mėšlungio - gerina kraujotaką ir padeda išlaikyti širdies ir kraujagyslių sistemos tonusą - padeda reguliuoti medžiagų apykaitą ir virškinimą - gerina miegą - skatina detoksikaciją ir kraujo valymą - palaiko kepenų ir inkstų sveikatą - stiprina imuninę sistemą - padeda kovoti su peršalimu ir viršutinių kvėpavimo takų ligomis

Himalajų druskos pranašumas – ji nepažeidžia skrandžio, kepenų, inkstų bei kitų vidaus organų. Tačiau nereikia pamiršti, kad ją būtina vartoti saikingai. Dienos norma – vienas arbatinis šaukštelis per dieną.

Vonia su druska

Himalajų druska puikiai tinka ir voniai. Oda taip pat reikalauja tinkamos priežiūros ir čia padėti gali būtent šis produktas.

Kaip veikia?

- užkerta kelią odos ligų vystymuisi

- gydo vabzdžių įkandimų, nudegimų, įpjovimų ir kitų sužeidimų paliktas žymes

- nesukelia odos dirginimo

- veikia kaip puiki ginekologinių problemų prevencija

- kovoja su reumato ir sąnarių ligomis

- padeda pooperaciniu laikotarpiu

Vidutinėje vonioje telpa maždaug 150-200 litrų vandens. Tai reiškia, jog jums tereikia 1,5 gramo Himalajų druskos. Be to, vanduo neturėtų būti per karštas – 37 laipsnių. Taip pat patariama nenaudoti muilo ar dušo želė. Pagulėkite vonioje pusvalandį, o vėliau nusišluostykite rankšluosčiu.

Kiti Himalajų druskos panaudojimo būdai

1. Kad oda butų švari ir sveika, sumaišykite druską su jūsų mėgstamu eteriniu aliejumi ir naudoti šį mišinį kaip šveitiklį.

2. Jei užgulta nosis – pasidarykite tirpalą (0,5 litrų vandens ir druskos šaukštelis), skalaukite nosį kelis kartus per dieną.

3. Vargina kojų grybelis? Įdėkite kojas į vonelę su Himalajų druska.

4. Norėdami atsikratyti gerklės skausmo, ištirpinkite šiek ties druskos vandenyje ir skalaukite gerklę, tačiau neprarykite.

5. Himalajų druskos lempos padeda kovoti su astma, alergija, lėtiniu nuovargiu ir depresija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: Leading the change in sustainable business