4 priemonės, padėsiančios sumažinti mėlynes

Artėjanti žiema neatsiejama nuo įvairių traumų. Neretas paslysta, susitrenkia alkūnę, kelį. Tuomet kūną padengia mėlynės.  Ar įmanoma jų išvengti? Vargu, tačiau galima pagreitinti jų gijimą net ir natūraliomis priemonėmis, kurias turite namuose.

Sumažinti mėlynes padeda druskos kompresai.<br>123rf nuotr.
Sumažinti mėlynes padeda druskos kompresai.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 10, 2015, 8:00 AM, atnaujinta Oct 5, 2017, 2:08 AM

Šaltis ir šiluma

Jeigu nestipriai užsigavote, padės šaltas kompresas. Galima pridėti prie skaudamos vietos ledo kubelių ar sušaldytų daržovių maišelį, kuriuos beveik kiekvienas turi savo šaldymo kameroje. Šaltis padės išvengti didelės mėlynės atsiradimo.

Taip pat galite pasidaryti kelis šiltus kompresus. Sušildykite druskos, įvyniokite ją į medžiagos skiautę ir pridėkite prie sužeistos vietos. Tai padės odai greičiau atsigauti.

Kopūstai

Kai mėlynė jau išryškėjo, jums gali padėti kopūstų lapai. Lapus padaužykite mėsos muštuku, kad šiek tiek išsiskirtų sultys. Tuomet pridėkite kopūsto lapą prie skaudamos vietos ir apvyniokite skara ar šaliku.

Svogūnų kompresas

Svogūnus smulkiai sutarkuokite ir įberkite šaukštą druskos. Gautą masę įdėkite į marlę ir pridėkite prie skaudamos vietos, palaikykite pusvalandį. Procedūrą kartokite du kartus per dieną.

Norėdami atsikratyti nemalonaus svogūnų kvapo, po procedūros nuplaukite odą vandeniu su šiek tiek citrinos sulčių.

Druska

Ištirpinkite kelis druskos šaukštus vandenyje, pamirkykite į šį tirpalą marlę ir apvyniokite ją vietą, kurioje išryškėjo mėlynė.

Galima pagaminti ir kitokį tirpalą: valgomąjį šaukštą druskos sumaišykite su stikline acto. Tuomet taip pat pamirkykite jame marle ir dėkite ant odos. Laikykite pusvalandį. Procedūrą kartokite 3 kartus per dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.