3 įpročiai, kurių atsisakę pamiršite pilvo skausmą

Skaniai pavalgę tikimės, jog maistas suteiks energijos, tačiau neretai vietoje to sulaukiame pilvo skausmų ar net viduriavimo. Kaip to išvengti?

Nors virškinimui gerinti skirtų vaistų ir maisto papildų paklausa padidėja per visas didžiąsias šventes, šių metų Velykų savaitgalį į vaistines kreipėsi žymiai daugiau žmonių nei įprastai.<br>123rf nuotr.
Nors virškinimui gerinti skirtų vaistų ir maisto papildų paklausa padidėja per visas didžiąsias šventes, šių metų Velykų savaitgalį į vaistines kreipėsi žymiai daugiau žmonių nei įprastai.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 12, 2015, 8:00 AM, atnaujinta Oct 4, 2017, 7:23 PM

Pilvo pūtimas tapo beveik įprastas ir kasdienis? Tai reiškia, jog paprasčiausiai neteisingai maitinatės. Tačiau šiuo atveju kalba eina ne apie netinkamus produktus, nes jie gali būti kuo šviežiausi ir vis tiek pasireikš skausmas.

Ko reikėtų vengti?

Ko gero daugelis prie bulvių košės renkasi didelį mėsos gabalą arba valgo žuvį su duona. Taisyklė viena – valgykite baltymai ir krakmolo turintys produktai turi būti vartojami skirtingu metu. Tokie produktai kaip duona, košė, grūdai ar kiti, turintys daug krakmolo, negali būti vartojami kartu su mėsa, žuvimi, sūriu, kiaušiniais.

Kodėl? Krakmolo turintys produktai virškinami greitai, o baltymai – lėtai. Taigi vietoje to, kad pirmieji patektų į plonąją žarną, krakmolo turintys produktai „stovi eilėje“ ir laukia kelias valandas kol bus suvirškinti baltymai.

Tuomet prasideda pilvo pūtimas, graužia rėmuo.

Pamirškite šaltus gėrimus

Kas gi nesusigundo atsigerti šalto vandens ar limonado, ypač vasarą ar po treniruotės sporto salėje. Tačiau taip darydami kenkiate patys sau. Šaltas gėrimas siaurina kraujagysles, apsunkina virškinimą, dėl jo blogai įsisavinamos maistinės medžiagos. Be kita ko, tai tiesioginis kelias į nutukimą.

Gėrimus visuomet vartokite kambario temperatūros ir minėtų problemų išvengsite.

Maisto nereikia užsigerti

Vanduo yra sveikatos šaltinis. Kuo daugiau jo gersite, tuo geriau organizmas išvalomas nuo įvairių toksinų. Tačiau kai į skrandį patekęs maistas yra „užpilamas“ keliais puodeliais vandens, tai gali sukelti virškinimo problemų. Prasideda pilvo diegliai, pūtimas.

Geriausia vandenį gerti valandą prieš valgį arba valandą po. Jei labai norisi atsigerti, galima ir po maisto, tačiau skysčių suvartoti tuomet reikia labai nedaug.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.