8 kasdieniai įpročiai, kurie jus negailestingai sendina

Dauguma šių įpročių atrodo visai nekalti ir natūralūs – tačiau jūsų išvaizdai tai yra lyg uždelsto veikimo bomba. Pateikiame sąrašą populiariausių kasdienių įpročių, kurių tiesiog būtina atsisakyti, jeigu siekiate išsaugoti jaunystę. Būtent jie verčia žmogų atrodyti gerokai vyresnį.

Pateikiame sąrašą populiariausių kasdienių įpročių, kurių tiesiog būtina atsisakyti, jeigu siekiate išsaugoti jaunystę.<br>123rf nuotr.
Pateikiame sąrašą populiariausių kasdienių įpročių, kurių tiesiog būtina atsisakyti, jeigu siekiate išsaugoti jaunystę.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 6, 2018, 11:12 PM, atnaujinta Nov 8, 2018, 8:39 AM

1. Nuolat trinate akis

Nuo šio įpročio ypač kenčia tie, kuriems tenka ištisomis dienomis dirbti su kompiuteriu. Trindami akis mes tarsi stengiamės joms suteikti tonuso, pašalinti nuovargį ir įtampą. Bet iš tiesų tik pakenkiame, nes pažeidžiame ploną odą aplink akis.

Oda aplink akis skiriasi nuo kitos veido odos – ji plonesnė ir švelnesnė. Dažnai trinant akis gali sutrūkinėti kapiliarai, oda tampa suvytusi, atsiranda smulkios raukšlės.

Kad sumažintumėte akių nuovargį, verčiau naudokite seną patikrintą būdą – ant akių 10 minučių uždėkite arbatos maišelius. Odos elastingumą aplink akis palaikykite kremais, kurių sudėtyje yra vitaminų D ir K.

2. Neatleidžiate smulkių nuoskaudų

Žmogus, kuris viską ima giliai į širdį ir net po menko ginčo su giminaičiais ar kolegomis ima ant jų „griežti dantį“, negalvodamas apie atleidimą ir susitaikymą, gali drąsiai prie savo realaus amžiaus pridėti porą metų.

Kai žmogus jaučia kam nors priešiškumą ir dėl to nervinasi, jo organizme padidėja streso hormono kortizolio kiekis. Tai spartina svorio augimą, didina kraujospūdį ir didina diabeto riziką.

3. Miegate veidu į pagalvę

Jeigu mėgstate miegoti ant pilvo, veidu įsikniaubę į pagalvę – žinokite, kad smulkios raukšlės atsiras gerokai anksčiau, nei tikitės.

Miegas veidu į pagalvę traumuoja veido odą ir sutrikdo kraujotaką. Bėgant laikui tai neišvengiamai sukelia nepageidaujamas pasekmes – veidas tampa raukšlėtas.

4. Nenešiojate akinių nuo saulės

Kai kurie žmonės tiesiog nepakenčia „pašalinių daiktų“ ant veido. Tai atrodo normalu. Bet įprotis nenešioti akinių nuo saulės saulėtomis dienomis provokuoja ankstyvą senėjimą – švelnią odą aplink akis stipriau veikia išoriniai dirgikliai. Dar vienas nemalonus momentas – atsiranda smulkios raukšlės, nes būdami be akinių saulėje nuolat prisimerkiame.

5. Kasdien plaunate galvą

Siekimas kuo geriau prisižiūrėti atsisuka prieš jus, nes išsausėja galvos oda, plaukai ima lūžinėti, skilinėja galiukai. Optimalu galvą plauti ne kasdien, o 2-3 kartus per savaitę, nenaudojant pernelyg karšto vandens, nes jis taip pat kenkia plaukų struktūrai.

6. Neprausiate veido eidami miegoti

Tai taip pat pražūtingas įprotis. Per dieną ant veido susikaupia didelis kiekis „purvo“, kuris užkemša poras. Odą nuvalyti galima tik kruopščiai prausiant specialiomis putomis ar geliu. Tiesiog nuprausti vandeniu, deja, nepakanka. Jeigu nuolat to nedarote, jums gresia odos sudirgimas, bėrimai ir kiti nemalonumai.

7. Geriate mažai vandens

Dėl to ne tik suvysta ir išdžiūsta oda, bet ir sutrinka virškinimo procesai, organizmo imuninės funkcijos, taip pat protiniai gebėjimai.

Ne mažiau kaip 8 stiklinės vandens (nepainiokite su saldžiais gazuotais gėrimais) arba apie 1,9 litro – tiek per parą rekomenduojama išgerti sveikam suaugusiam žmogui. Arbata ir kava taip pat įeina į šią grupę.

8. Darote dideles pertraukas tarp valgių

Kitaip tariant, „tempiate iki paskutinio“, kol jūsų skrandis pradeda siųsti garsiausius signalus, rodydamas, kad daugiau kentėti nėra jokios galimybės. Toks įprotis neišvengiamai baigiasi pražūtingomis pasekmėmis – persivalgymu ir svorio augimu.

Jeigu žmogus daro pernelyg ilgas pertraukas tarp valgių, jo organizmas ima gaminti daugiau grelino – vadinamojo alkio hormono.

Kai žmogus pradeda valgyti, grelino lygis į normalų grįžta tik po 30 minučių. Tad jei valgyti pradėjote pernelyg vėlai, kai skrandis jau groja garsius maršus, jūs neišvengiamai persivalgysite, ir tai atsilieps jūsų išvaizdai ir bendrai sveikatos būklei. Jei norite išlaikyti gražią figūrą – verčiau valgykite dažniau mažomis porcijomis.

Turinys pirmą kartą publikuotas 2015 lapkričio 29 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kada JAV ginklai pasieks Ukrainą?