Ne veltui dietologai vienbalsiai tikina, kad po badavimo prie įprastos mitybos sugrįžęs žmogus priauga tik dar daugiau kilogramų.
Ką gi daryti? Atsakymas paprastas – tinkamai maitintis.
Tinkamai, be kita ko, reiškia ir teisingomis porcijomis. Jos kiekvienam yra individualios.
Apskaičiuoti tinkamą porciją nėra sudėtinga, tereikia pažvelgti į savo ranką.
5 „rankų“ dietos taisyklės
1. Dvi saujos – tiek per dieną jums reikia suvalgyti daržovių.
2. Priekinė kumščio dalis – tai jūsų porcija angliavandenių per dieną (makaronų, ryžių, kruopų).
3. Delnas (neskaičiuojant pirštų) parodo, kokį mėsos gabalą galite suvalgyti.
4. Kumštis parodo vaisių, kuriuos turėtumėte suvalgyti kiekį.
5. Viršutinė piršto dalis – tai kiekis riebalų, kuriuos suvartoję nepakenksite savo sveikatai.
Naudotis šiuo patarimu paprasta – tereikia pamatuoti, kiek maisto per dieną jums reikia suvalgyti, ir padalinti jį į tris porcijas.
Turinys pirmą kartą publikuotas 2015 metų gruodžio 2 dieną.