Nešiojate plaukų gumytes ant riešo? Štai kas jums gresia

Daugelis moterų mėgsta nešioti plaukų gumytes ant riešo, kol susipins kasas ar tiesiog, kol netikėtai prireiks susirišti juos į uodegą. Tačiau medikai perspėja, kad laikyti plaukų gumytes ant rankų yra pavojinga sveikatai. Tai gali sukelti infekciją. Nesenas įvykis Kentukyje tik patvirtina tokią nuomonę.

Nešiojant gumytes ant rankų gali kilti uždegimas.
Nešiojant gumytes ant rankų gali kilti uždegimas.
Nešiojant gumytes ant rankų gali kilti uždegimas.<br>Socialinių tinklų nuotr.
Nešiojant gumytes ant rankų gali kilti uždegimas.<br>Socialinių tinklų nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 4, 2015, 5:16 AM, atnaujinta Oct 1, 2017, 10:05 AM

Audree Kopp iš Luisvilio dažnai nešiojo plaukų gumytę ant riešo, kad turėtų galimybę bet kada susirišti savo banguotus plaukus, tvarkydamasi namus ar užsiimdama kitais svarbiais dalykais. Po kurio laiko ji pastebėjo, jog ant rankos atsirado raudona dėmė. Sulig kiekviena diena raudona žymė tik didėjo ir net ištino, o kai pradėjo stipriai skaudėti, mergina nusprendė kreiptis į gydytojus.

Pasirodo, kad uždegimą sukėlė infekcija, kurios priežastis buvo ne kas kita, kaip sintetinė plaukų gumytė. Mergina buvo nusiųsta tiesiai į kliniką, kur iš riešo buvo skubiai pašalinti susikaupę pūliniai. Medikai tvirtina, kad jeigu infekcija nebūtų gydyta, tai galėjo pasibaigti kraujo užkrėtimu- sepsiu, nes rankoje susidarę pūliniai būtų pasiekę gilesnius odos sluoksnius.

Daktaras Amitas Guptas, atlikęs operaciją, sakė, kad infekcija į organizmą pateko per mažyčius odos įpjovimus ir įtrūkimus rieše, kurie galėjo atsirasti dėl trinties su elastine guma, užteršta bakterijomis.

Atsižvelgiant į Audree Kopp atvejį, buvo surasti trys pavojingi infekcijų sukėlėjai – streptokoko, stafilokoko ir viena iš gramneigiamų bakterijų. Šios bakterijos naikinamos antibiotikais. Gydytojas A.Guptas pataria moterims įprasti plaukų gumytes nešiotis kišenėse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: iš kur paimti pinigų gynybai?