6 priežastys, kodėl naudinga pamiegoti dieną

Kad miegas yra naudingas, žino kiekvienas iš mūsų. Miegoti rekomenduojama 7–9 valandas kiekvieną naktį, tačiau jeigu jums išsimiegoti vis tiek nepavyko, galite papildomai pasnausti dieną. Nusnūsti popiet – puiki idėja. Tai būdas susigrąžinti prarastą energiją.

Net ir toks trumputis poilsis turės teigiamą poveikį.<br>„123rf.com“ nuotr.
Net ir toks trumputis poilsis turės teigiamą poveikį.<br>„123rf.com“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 5, 2015, 9:00 AM, atnaujinta Oct 1, 2017, 5:21 AM

Dienos miegas yra naudingas sveikatai. Specialistai nustatė 6 priežastis, kodėl neturėtume vengti pietų miego.

1. Popiečio miegas ramina

Jeigu jaučiate nusivylimą ir nerimą, vadinasi atėjo metas pamiegoti. Žmonės, kurie skiria nors valandėlę miegui po pietų, iki pat vakaro jausis ramiau ir labiau savimi pasitikintys.

2. Ilgiau išlaikomas dėmesys

Miegas padeda atsigauti, todėl būsite labiau atidūs vairuodami ir sėkmingai susidorosite su sudėtingomis užduotimis darbo metu.

3. Sumažina kraujo spaudimą

Antroje dienos pusėje miegas gali jus nuraminti ir sumažinti kraujo spaudimą, teigia Didžiosios Britanijos mokslininkai.

4. Pagerina atmintį

Tyrimo Vokietijoje metu nustatyta, kad žmonės, kurie miegodavo maždaug valandą pietų miego, pagerino gebėjimą įsiminti didelius informacijos kiekius.

5. Stimuliuoja kūrybinį mąstymą

Jei pastebite, jog sumažėjo jūsų kūrybinis potencialas, tai laikas šiek tiek pasnausti. Žmonės, kurie pailsi dieną, padidina savo kūrybines galias.

6. Užkerta kelią širdies ligoms

Įrodyta, kad tie žmonės, kurie miega dieną, turi mažiau problemų su širdies ir kraujagyslių sistema. Poilsis po pietų tai geras būdas apsaugoti savo sveikatą nuo streso. Netgi 10 minučių poilsio suteikia rezultatų

Žinoma tikrai ne kiekvienas turi laiko pamiegoti dienos metu.Tačiau skirti bent dešimt minučių poilsiui gali beveik visi. Patogiai atsigulkite ir mažiausiai dešimt minučių mėgaukitės tyla ir ramybe. Net ir toks trumputis poilsis turės teigiamą poveikį visų organizmo sistemų funkcionavimui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.