Žolininkės Jadvygos arbata šeimai padėjo susilaukti dvynukų

Žinia apie žolininkės Jadvygos Balvočiūtės pagalbą vaikų negalinčioms susilaukti šeimoms sklinda iš lūpų į lūpas. Nevaisingos poros dažniausiai į garsios žolininkės duris pasibeldžia išbandžiusios tradicinę mediciną ir, deja, taip ir nesusilaukusios vaikelio.

J.Balvočiūtė turi per 70 knygų su pacientų ligomis, paskirtu gydymu ir pasiektais rezultatais.<br>G.Akavickienės nuotr.
J.Balvočiūtė turi per 70 knygų su pacientų ligomis, paskirtu gydymu ir pasiektais rezultatais.<br>G.Akavickienės nuotr.
Pasak J.Balvočiūtės, varputis daro stebuklus gydant prostatos ligas.<br>G.Akavickienės nuotr.
Pasak J.Balvočiūtės, varputis daro stebuklus gydant prostatos ligas.<br>G.Akavickienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Giedra Akavickienė

Dec 7, 2015, 8:04 PM, atnaujinta Sep 30, 2017, 6:47 PM

Į Mažeikių rajono Viekšnių seniūnijos Gyvolių kaimą šeimos atranda kelią pagal rekomendacijas. Dažnas atvejis, kai į J.Balvočiūtės ūkį atvyksta moteris, kuri sako: „Mano draugė pastojo nuo jūsų arbatų, ir aš turiu tokią bėdą, padėkite man“.

Žolinininkė atskleidė išklausanti žmogaus problemas, išklausinėjanti, kas ir kaip. Ir tik tada skirianti arbatą pagal individualų receptą. Liga, jos gydymo eiga ir kita svarbi informacija aprašoma storose knygose, kurių per savo darbo ilgus metus diplomuota provizorė J.Balvočiūtė yra sukaupusi per 70.

Nors kruopščiai atrinkti žolelių mišiniai daro stebuklus, žolininkė nelaiko savęs nei turinčia antgamtinių savybių, nei užkalbėtoja, nei juo labiau ragana.

Negalinčios pastoti moterys į Gyvolių kaimą atvyksta ne tik iš Mažeikių rajono, bet ir visos Lietuvos.

„Jeigu arbatos poveikis per du mėnesius neduoda taip trokštamo rezultato – nėštumo, rašau naują receptą. Visaip būna: arbatomis besigydančios moterys kartais pastoja per kelis mėnesius, o kartais užtenka savaitės gydymosi“, – kaip apie savaime suprantamą dalyką pasakojo Jadvyga.

Pasak J.Balvočiūtės, dažniausiai pagalbos ieškoti atvažiuoja pačios moterys, kartais būna, kad jos nedrįsta ar negali, todėl žolelių prašo jų mamos.

Susilaukusios atžalos, šeimos skambina pranešti džiugią naujieną stebukladarei arba atvažiuoja į svečius parodyti savo brangiausio turto.

„Ačiū, Jadvyga, turiu anūką“, – tokių skambučių sulaukia provizorė, kai žolelių atvažiuodavo jaunamarčių mamos.

„Po gydymo kurso viena šeima turi dvynukus“, – pastebėjo Lietuvoje ir už jos ribų garsi žolininkė.

Jos  receptai ir gyvenimiški patarimai ne tik padeda moterims pastoti, bet ir išvengti persileidimų. Dažnai prie arbatų Jadvyga moterims pataria vartoti daug vertingų savybių turintį bičių pienelį.

Nors vyrai šeimos pagausėjimo klausimais nedrąsesni, tačiau ir jie praveria J.Balvočiūtės duris.

„Nevaisingiems vyrams ne tik atskiras arbatas skiriu, bet ir patariu, ką valgyti gydymosi metu. Labai teigiamai veikia vėžiagyviai, krevetės“, – aiškino žolelių ir mitybos žinovė.

Vieni vyrai į J.Balvočiūtę kreipiasi norėdami išsigydyti nevaisingumą, antri – atstatyti potenciją, treti – dėl prostatos ligų. Visais atvejais žolininkė skiria individualias arbatas.

Paklausus, kodėl arbatų sąraše masiniam vartojimui nėra, pavyzdžiui, vyrų potenciją didinančios arbatos, juk, ko gero, sulauktų didžiulio pasisekimo, Jadvyga atsako nesiekianti pigaus populiarumo.

„Verčiau problemų turintys vyrai tegul kreipiasi individualiai. Juk viena bėda nevaikšto, dažniausiai tik išklausius, kas kankina pacientą, gali skirti geriausią efektą duosiančią arbatą“, – patikino J.Balvočiūtė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.