Ką užpakaliuko forma gali pasakyti apie jūsų sveikatą?

Ar kada nors pagalvojote, kad užpakaliuko forma gali pasakyti apie žmogų daugiau? Iš tiesų jo forma susijusi su hormonų pusiausvyra, sveikata. Todėl pamatę apvalų, kvadratinį ar kitos formos užpakaliuką, apie jo savininko sveikatą galite sužinoti nemažai.

Sėdmenų forma parodo, kokia jūsų sveikata.
Sėdmenų forma parodo, kokia jūsų sveikata.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 9, 2015, 3:30 PM, atnaujinta Sep 30, 2017, 10:12 AM

1. „Kvadratas“

Tokia sėdmenų forma sako, jog jo savininkė pasižymi stipria sveikata ir ištverme. Iš esmės nėra ko jaudintis, nebent toks užpakaliukas jums nepatinka. Tuomet galite koreguoti jį pratimais. Labiausiai tiks kojų pratimai gulint ant šono. Efektyvūs bus netgi nesudėtingi kojų pakėlimai.

2. Apvalus

Apvalus užpakaliukas sako, jog jo savininkės organizme idealiai subalansuota hormonų veikla, jų lygis. Be to, tikima, kad tokių sėdmenų savininkės ateityje turės sveikus ir protingus vaikus. Esą turint būtent tokius sėdmenis yra lengviau gimdyti.

Norite, kad užpakaliukas būtų ne tik apvalus, bet ir stangrus – išmėginkite pritūpimus. Rezultatų ilgai laukti neteks.

3. „Širdelė“

Tokio užpakaliuko savininkės turėtų šiek tiek susirūpinti. Manoma, kad ši sėdmenų forma išduoda hormono estrogeno trūkumą. Pastaroji problema sukelia plaukų augimą nepageidautinose vietose, pavyzdžiui, ant rankų, kojų, veido. Dėl jo taip pat sausėja oda. Padėti gali augaliniai preparatai, tinkama mityba. O siekiant pagrąžinti užpakaliuką – pritūpimai, pilateso treniruotės.

4. „Trikampis“

Šio tipo sėdmenų savininkės taip pat perspėjamos dėl galimo estrogenų trūkumo. Teigiama, kad geriausia išeitis šiuo atveju atsisakyti hormoninių kontraceptikų. Geriausia – sureguliuoti mitybą, vartoti vitaminus ir sportuoti. Jei norite, kad užpakaliukas būtų apvalesnis, jums reikia daugiau raumenų masės apatinėje sėdmenų dalyje. Tam puikiai tiks pritūpimai su svarmenimis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kokių klausimų vengia prezidentas G. Nausėda?