3 būdai, kaip išvalyti plaučius nuo rūkymo sukelto poveikio

Kalėdos ir Naujieji metai – laikas, kai ne vienas žmogus nusprendžia ką nors keisti savo gyvenime. Vienas dažniausių pasižadėjimų metams baigiantis tampa žalingų įpročių atsisakymas. Tačiau svarbu ne tik jų atsisakyti, bet ir žinoti, kaip išvalyti savo organizmą metus rūkyti.

Plaučius išvalyti padeda inhaliacijos.<br>123rf nuotr.
Plaučius išvalyti padeda inhaliacijos.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 15, 2015, 10:18 PM, atnaujinta Sep 29, 2017, 5:03 AM

Rūkalių plaučiai atrodo išties prastai – jos pajuoduoja, prisipildo gleivių, o smulkios jų kraujagyslės visiškai užsikemša. Jei nusprendėte mesti rūkyti, jums taip pat reikėtų išvalyti toksinus iš plaučių. Pateikiame 3 efektyvius būdus, kaip tai padaryti.

1. Valymas avižomis

Avižiniai dribsniai su pienu – puikus toksinų išvalymo būdas. Stiklinę dribsnių užpilkite 0,5 litro šviežio pieno ir virkite ant mažos ugnies. Nepamirškite maišyti. Virkite tol, kol neliks pusės pieno.

Galiausiai turi likti šviesiai ruda skysta košė. Ją reikia vartoti šiltą kartą per dieną, maždaug 30 min. prieš valgį. Per 5-7 dienas jūsų plaučių būklė turėtų žymiai pagerėti.

2. Inhaliacijos

Inhaliacijos yra labai veiksmingas būdas, jei norite išvalyti plaučius nuo rūkymo sukeltos žalos. Paimkite puodą su vandeniu ir užkaiskite jį. Kai vanduo užvirs, sumažinkite ugnį, įlašinkite į jį eterinio aliejaus. Tam tiks eukalipto, pušies ar mairūno eteriniai aliejai.

Galvą uždenkite rankšluosčiu, palenkite ją virš puodo ir pakvėpuokite garais 5-10 minučių. Kvėpuokite per burną. Šią procedūrą kartokite kartą per dieną dvi savaites.

3. Pienas

Teigiama, kad pienas yra taip pat vienas geriausių produktų siekiant išvalyti toksinus iš plaučių. Kasdien prieš miegą išgerkite stiklinę šilto pieno. Jį galite paskaninti šaukšteliu medaus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.