Kodėl kojines ir pėdkelnes verta dėti į šaldymo kamerą?

Pėdkelnės ir kojnės turi būti skalbiamos po kiekvieno dėvėjimo, nes kitaip rizikuojate užsikrėsti grybeliu ar bakterinėmis infekcijomis, įspėja ekspertai. Sintetinės pėdkelnės, kontaktuodamos su šilta ir drėgna oda, sukuria palankią terpę veistis grybeliams ir bakterijoms.

Kojines reikia skalbti kasdien.<br>123rf nuotr.
Kojines reikia skalbti kasdien.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 18, 2015, 2:59 PM, atnaujinta Sep 28, 2017, 3:11 PM

Pasak „The Daily Mail“, daugelis moterų savo pėdkelnes skalbia taip pat retai, kaip džinsus ar liemenėles, t.y. dėvėjusios ne vieną kartą. Įprastai pėdkelnės gaminamos iš sintetinių medžiagų, kurios sukuria šiltą ir drėgną aplinką, palankią bakterijoms ir grybeliams. Ypač srityse, kurios labiausiai prakaituoja- tarpkojyje ir paduose. Kaskart užsimovus neskalbtas pėdkelnes, infekcijų ir odos sudirgimo tikimybė padidėja, teigia ekspertai.

Moterys vengia dažnai skalbti pėdkelnes, nes bijo, kad jos greičiau suplyš ar susidevės. Todėl, apatinio trikotažo specialistė Jenny Altman pateikė keletą patarimų, kaip elgtis, kad pėdkelnės visada būtų švarios ir ilgai tarnautų.

Pirmiausia jūs turite turėti keletą porų pėdkelnių, tai sumažins tikimybę, kad dėvesite tą pačią porą vėl ir vėl. Antra, atidžiai perskaitykite naudojimo instrukciją.

Daugumą pėdkelnių rekomenduojama skalbti rankomis. Jeigu leidžiama skalbti skalbyklėje, rinkitės delikatų skalbimo rėžimą ir pėdkelnes dėkite į specialų skalbinių maišelį, taip išvengsite užkibimų ir skylučių.

Ir jokiu būdu nedžiovinkite pėdkelnių džiovyklėje, jos turi džiūti natūraliai, idealiausiu atveju – horizontalioje padėtyje. Taip pat pėdkelnes labai naudinga palaikyti šaldymo kameroje. Nors tai nepašalina visų bakterijų, tačiau sustiprina sintetinius pluoštus ir pėdkelnės tarnaus ilgiau.

Būtina rūpintis savo apatinio trikotažo švara, nes higiena labai svarbi mūsų sveikatos būklei. Pavyzdžiui ilgai neskalbiant pižamos iškyla grėsmė susirgti cistitu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.