Kiek laiko nešioti ausines, kad nepakenktumėte sveikatai?

Šiais laikais ausines turi ko gero kiekvienas. Jas užsidedame kai išeiname į lauką, sėdėdami prie kompiuterio, važiuodami viešuoju transportu. Tačiau nedaug kas žino, kad ilgas ausinių nešiojimas gali baigtis kurtumu.

Ausines galima nešioti tik vieną valandą per dieną.<br>123rf nuotr.
Ausines galima nešioti tik vieną valandą per dieną.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 20, 2015, 9:30 AM, atnaujinta Sep 28, 2017, 9:55 AM

Neigiamas ausinių poveikis jaučiamas tikrai ne iš karto. Tik vyresniame amžiuje šis atrodytų malonus įprotis gali sukelti rimtų padarinių.

Ausinių žala

Ausines nešioti galima tik vieną valandą per dieną. Be to, labai svarbu nustatyti tinkamą garsą, kokiu klausotės muzikos. Patariamą rinktis ne daugiau nei 60 proc. maksimalaus nustatomo garso.

JAV paauglių sveikatos apsaugos asociacija išreiškė didelį susirūpinimą dėl to, jog vis daugiau 12-18 metų žmonių kenčia nuo blogėjančios klausos. Prieš dvidešimt metų tarp paauglių kurčiųjų buvo 3,5 proc. Šiuo metu šis skaičius išaugo iki 5 proc.

Nešiodami ausines dar labiau rizikuoja suaugusieji. Rizika netekti klausos naudojantis šiuo prietaisu padidėja net kelis kartus.

Be to, kuo didesnis garsas, tuo ausys trumpiau geba atlaikyti gaunamą krūvį. Jei negalite gyventi be ausinių, bent jau pasirinkite mažesnį garsą. Rinkitės kokybiškas ausines, kurios gerai slopina triukšmą.

Nesukinėkite garso staiga. Jei klausėtės muzikos tyliai, bet tuoj pat pagarsinate ją iki maksimumo, ausys patiria tikrą „šoką“.

Ausų būgneliai ir taip kenčia nuo didelio aplinkos triukšmo, tad neapkraukite jų dar labiau.

Jei dažnai girdite cypimą ausyse, kreipkitės į gydytoją. Tai ženklas, kad problemos su klausa jau ne už kalnų. Ausinės nėra toks nekaltas daiktas, kaip kalbama reklamose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.