5 netradiciniai, bet efektyvūs kavos panaudojimo būdai

Kava – daugelio mėgstamas gėrimas, tačiau ją galima naudoti ir kitaip. Ar žinojote, kad kava gali padėti jums turėti skaisčią odą ar gražius plaukus?

Kavos kaukės naudingos plaukams.<br>123rf nuotr.
Kavos kaukės naudingos plaukams.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 4, 2016, 12:03 PM, atnaujinta Jun 11, 2017, 11:15 PM

1. Nuo „maišelių“ po akimis

Kava turi kraujagysles sutraukiančių savybių todėl puikiai tinka mažinti „maišelius“ po akimis. Užplikykite puodelį kavos ir leiskite kavai atvėsti. Tuomet pamirkykite vatos tamponėlius kavos puodelyje ir uždėkite juos ant akių vokų. Palaikykite 10 minučių. 

2. Nuo celiulito

Ar žinojote, kad kava įeina į daugelio priemonių nuo celiulito sudėtį? Tokią priemonę galite pasigaminti ir namuose. Sumaišykite 1 šaukštą alyvuogių aliejaus su 1 šaukštu maltos kavos. Įtrinkite į odą.

3. Išvalo poras

Natūralios medicinos šalininkai tikina, kad kavos kaukė padeda išlyginti veido odą. Pusę stiklinęs pieno sumaišę su 3 šaukštais maltos kavos gausite mišinį, kurį turėtumėte įmasažuoti į veido bei kaklo odą. Palaikykite kaukę 20 minučių. Tuomet nuplaukite šiltu vandeniu.

4. Nuo streso

Seulo universiteto mokslininkai tikina, jog kavos aromatas padeda sumažinti stresą. Tai jie išsiaiškino atlikdami bandymus su žiurkėmis. Kai jos jautė stresą, žiurkėms duodavo pauostyti kavos pupelių.

Kompiuteriniai duomenys parodė, jog žiurkių smegenyse įvyksta pakitimai, ypač vietose, atsakingose už stresą. Tiesa, mokslininkai teigia, jog kavos aromatas padeda tik tuomet jei stresas jaučiamas dėl miego trūkumo.

5. Plaukams

Kavos kaukė tinka ir plaukams. Tiesa, šviesiaplaukėms ji nerekomenduojama, mat dėl natūralaus kavoje esančio dažiklio galite nudažyti plaukus. Tačiau tamsiaplaukės turėtų išbandyti šį receptą. Kava padės išlaikyti intensyvesnę plaukų spalvą, puoselės galvos odą ir pačius plaukus. Pasidarykite kaukę iš alyvuogių aliejaus ir kavos. Užtepkite ant plaukų ir palaikykite pusvalandį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.