Jaunuoliai mėnesį gėrė tik vandenį: to jie tikrai nesitikėjo

Vandenį gerti sveika – kas tai galėtų nuginčyti? O kas bus jei žmogui, kuris pripratęs prie rytinio kavos puodelio, vakare – prie vyno taurės, staiga duosi tik vandens?

Eksperimento eiga nustebino jaunuolius.<br>123rf nuotr.
Eksperimento eiga nustebino jaunuolius.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-01-21 17:17

Amerikiečių interneto žiniasklaidos bendrovė „BuzzFeed“ įkalbėjo jaunuolių grupę sudalyvauti eksperimente – mėnesį gerti tik vandenį. Jiems buvo draudžiama net paragauti kavos ar juolab alkoholinio gėrimo.

Dalis jaunuolių nuo pat pradžių žinojo, kad šis iššūkis nebus lengvas. Vienas iš jų – Stevenas iš karto prisipažino: „Kava yra gyvenimas. Esu didelis kavos mėgėjas, nežinau kaip ištversiu be šio gėrimo“.

Kita eksperimento dalyvė Katie neslėpė, jog mėgsta išgerti taurę vyno ir jai sunku įsivaizduoti kitokį vakaro praleidimą. Tačiau taip pat tikino norinti sužinoti, ką reiškia išvalyti organizmą ir jaustis sveikai.

Antrasis vaikinas Davidas sakė nuolatos jaučiantis nuovargį įpusėjus dienai, todėl nori pabandyti – galbūt vandens gėrimas padės išvengti tokios savijautos.

Pirmoji diena eksperimento dalyviams nesukėlė jokių rūpesčių, tačiau jau trečiąją daliai jų labai norėjosi kavos

„Esu tokia pavargusi ir viskas, ką noriu padaryti – išgerti puodelį kavos“, – sakė Elle.

Pirmosios dvi savaitės praėjo tikrai nelengvai. Visi jie sakė besijaunčiantys blogai, tapo suirzę, nes teko save varžyti, kas kėlė didelį diskomfortą. 

Jaunuoliai taip pat tikino, kad vienas sudėtingiausių dalykų viso eksperimento metu buvo leisti laiką su draugais. Mat daugelis jų pusryčiams išgeria puodelį kavos, o savaitgaliais neišvengia alkoholio.

Praėjus 30 dienų eksperimento dalyvių nuomonė pasikeitė. Nors jie neslėpė, kad gerti tik vandenį 30 dienų nebuvo lengva, bet galiausiai tikrai pradėjo jaustis geriau. Davidas tikino nebesijaučiąs mieguistas vidury dienos.

Stevenas teigė daug geriau miegantis. Anksčiau jei norėdavo miegoti – tiesiog išgerdavo kavos, dėl ko prasėdėdavo iki vėlumos ir ryte niekaip negalėdavo išsiropšti iš lovos. Dabar gi jo miego ritmas susireguliavo.

Katie pastebėjo dar vieną dalyką – tai, jog aplinkiniai labai dažnai jai siūlydavo išgerti alkoholio. Kas kartą jai tekdavo aiškintis, kodėl geria tik vandenį, tačiau suprasti ją norėjo toli gražu ne kiekvienas.

Turinys pirmą kartą publikuotas 2016 metų sausio 5 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.