10 geriausių dietų, kurias renkasi Holivudo žvaigždės

Ne visos dietos yra vienodai naudingos, tikinama naujoje „News and World“ ataskaitoje, kurioje išvardintos geriausios dietos, kurias ne kartą išbandė ir užsienio įžymybės.

Viduržiemio jūros dieta – vieta populiariausių tarp Holivudo žvaigždžių.<br>Scanpix nuotr.
Viduržiemio jūros dieta – vieta populiariausių tarp Holivudo žvaigždžių.<br>Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 7, 2016, 8:00 AM, atnaujinta Jun 11, 2017, 6:14 PM

Vienos dietos padeda numesti svorio, kitos gi – reguliuoti kraujospūdį, gerinti širdies veiklą. Visas jas vis dėlto jungia tai, kad dietos skirtos sveikatai gerinti.

1. Jenny Craig dieta

Sukurta dar 1983 metais. Šios dietos laikėsi ne viena įžymybė – Mariah Carey, Kirstie Alley, ir Queen Latifah. Šios dietos esmė ne tik individualaus svorio mažinimo programos sudarymas, bet ir specialiai Jenny Craig įkurtos įmonės paruošiami patiekalai, kuriuos kiekvienas besilaikantis dietos gali atsiimti daugiau nei 700 prekybos vietų visame pasaulyje.

Patiekalus ruošia dietologai, atsižvelgdami į individualius dietos besilaikančiųjų poreikius.

2. „Flexitarian“ dieta

Šios dietos esmė paprasta – reikia valgyti daugiau daržovių ir mažiau mėsos. Tiesa, visiškai atsisakyti mėsos nepatartina. Vietoje to siūloma 3-5 kartus per savaitę maitintis vegetariškai. Taip esą vietoje tokio sunkaus maisto kaip mėsa, bus suvartojama daugiau daržovių ir dėl to kilogramai pamažu tirps.

3. „Volumetrics“ dieta

Dažniausiai laikydamiesi dietos pastebėsite, kad vakarop pilvas pradeda gurgėti, tačiau tikrai ne šios dietos atveju. „Volumetrics“ esmė – pilnatvės jausmas. Tiesa, ši dieta neduoda greito rezultato. Joje svarbiausia ne kiek kalorijų suvartojate, o ką valgote. Patariama rinktis vaisius, daržoves, neskaidytus grūdus, pupas. Mėsą siūloma valgyti tik retkarčiais.

4. Viduržemio jūros dieta

Tai taip pat viena labiausiai pamėgtų užsienio žvaigždžių dietų. Jos laikėsi tokios įžymybės kaip Catherine Zeta-Jones, Penelope Cruz, Elizabeth Hurley.

Dietos esmė valgyti daug jūros gerybių, vaisių, daržovių ir sveikųjų riebalų, pavyzdžiui, alyvuogių aliejaus. Dietos tikslas visų pirma gerinti širdies veiklą ir užkirsti kelią ligoms. Tyrimai rodo, kad viduržemio jūros dieta puiki prevencijos priemonė nuo širdies ir kraujagyslių ligų bei vėžio.

5. Vaisingumo dieta

Nors iš pirmo žvilgsnio patikėti sunku, bet dietologai tikina, kad maistais turi įtakos galimybėms pastoti.

Gydytojas sukūręs vaisingumo dietą – Jorge Chavarro Walter Willett iš Harvardo visuomenės sveikatos mokyklos – nustatė, kad moterų, kurios reguliariai valgė sveikų riebalų, neskaldytų grūdų ir augalinių baltymų, organizmuose buvo gaminama daugiau kiaušinėlių. Norinčioms pastoti medikas pataria mažiau vartoti rafinuotų angliavandenių, raudonos mėsos rr sočiųjų riebalų.

6. „Mayo“ klinikos dieta

„Mayo“ klinikos specialistai sukūrė dietą, kuri neva gali padėti atsikratyti net iki 50 kilogramų per metus. Tiesa, ji orientuota į ilgalaikius rezultatus bei gyvenimo būdo suformavimą, kuris padėtų išlaikyti norimą kūno svorį.

Dietos sudarytojai pataria išsirinkti 5 nesveikos gyvensenos įpročius ir juos pakeisti sveikais. Be to, būtina sportuoti bent pusvalandį per dieną.

7. Svorio stebėjimas

Apie šį lieknėjimo būdą, ko gero, girdėjo daugelis. Jo pagrindiniai principai du: sveikai maitintis ir mankštintis. Svarbiausia atsisakyti cukraus, sočiųjų riebalų. Svarbu taip pat susidaryti mitybos planą ir stebėti, kad jo griežtai laikytumėtės, tikrinkite, kiek cukraus yra kiekviename maisto produkte, kurį valgote. Atlikėja Jessica Simpson yra sakiusi, jog vien stebėdama, ką valgo atsikratė net 30 kilogramų.

8. „TGP“ dieta

Terapiniai gyvenimo būdo pokyčiai – taip galima iššifruoti šios dietos pavadinimą. Svarbiausias jos tikslas ne sumažinti kūno svorį, o cholesterolį. Pastarojo organizme daugėja dėl sočiųjų riebalų vartojimo. Tad jei norite būti sveikesni, vartokite mažiau mėsos ir pieno produktų. Dietologai teigia, kad taip pavyks numesti ir kelis nereikalingus kilogramus.

9. Proto dieta

Dietos kiek neįprastu pavadinimu tikslas – saugoti sveikatą. Patariama valgyti kuo daugiau maisto produktų, kurie apsaugo nuo neurologinių susirgimų. Jūsų lėkštėje turėtų atsidurti daugiau žalių lapinių daržovių, riešutų, uogų, žuvies, neskaldytų grūdų bei alyvuogių aliejaus.

10. „DASH“ dieta

Verčiant iš anglų kalbos DASH dieta – tai dieta siekianti sumažinti hipertenzijos ar aukšto kraujo spaudimo riziką. Viena iš pagrindinių dietos užduočių – sumažinti druskos vartojimą. Gydytojai pataria suvartoti ne daugiau nei 430 miligramų natrio per dieną, tuo tarpu vienoje picoje jo yra bent kelis kartus daugiau.

Taigi pamirškite picas, rinkitės daržoves ir kruopas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.