Gėrimas 10 kartų sveikesnis nei žalioji arbata: išbandykite

Žalioji arbata yra daugeli metų giriama dėl sveikatai naudingų savybių. O gal yra kas nors geresnio ir už ją? Dietologai tikina, jog taip. Esą savo naudingosiomis savybėmis nepralenkiamas japoniškos Matcha arbatos gėrimas.

Teigiama, kad Macha gėrimas daug naudingesnis nei kitos arbatos.<br>123rf nuotr.
Teigiama, kad Macha gėrimas daug naudingesnis nei kitos arbatos.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 7, 2016, 5:35 AM, atnaujinta Jun 11, 2017, 6:25 PM

Matcha yra į miltelius susmulkinta japoniška žalioji arbata. Miltelius užpilus karštu vandeniu jie plakami tol, kol susidaro putos. Taip gaunamas natūralus energetinis kokteilis.

Sveikos mitybos propaguotoja ir knygų apie sveiką gyvenseną autorė dr. Mariza Snyder, kuri vieną jų skyrė būtent Macha arbatai, tikina, jog tai vienas puikiausių gėrimų siekiant išsaugoti gerą sveiktą.

Pasak jos, šis gėrimas puikiai padės jums prabusti ryte, nes jame daugiau kofeino nei žalioje arbatoje. Pastarosios vienoje porcijoje yra maždaug 20 mg, tuo tarpu Matcha gėrime – 60 mg.

Tiesa, naudingų savybių, kaip teigiama, ji turi daug daugiau. Matcha sudėtyje yra antioksidantų. Pastarųjų šiame japoniškame gėrime net 70 kartų daugiau negu apelsinų sultyse.

„Jei geriame plikomą žalią arbatą, mūsų organizmas pasisavina tik tas medžiagas, kurios ištirpo vandenyje. Tuo tarpu su Macha milteliais į organizmą patenka visos joje esančios veikliosios medžiagos, vitaminai“, – tikino M.Snyder.

Kaip paruošti?

Paruošti šį gėrimą nėra sudėtinga. Jums tereikės Macha miltelių ir vandens. Vienai porcijai užtenka maždaug 2 gramų miltelių, kuriuos užpilamos puse stiklinės virinto ir iki 80 laipsnių atvėsinto vandens. Tuomet paimkite plaktuvą ir šiek tiek suplakite gėrimą, kol paviršiuje susidarys baltos putos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.