Sužinokite, dėl kokios priežasties jūsų pilvukas pūpso

Esate nepatenkinti savo pilvuku? Norėtumėte jį padailinti? Pirmiausia turite sužinoti, kodėl jis nėra toks, kokio norėtumėte. Tuomet galėsite išvengti priežasčių, dėl kurių pilvukas padidėja, ir džiaugtis gražiu kūno sudėjimu.

Riebalai ant pilvuko kaupiasi dėl skirtingų priežasčių.
Riebalai ant pilvuko kaupiasi dėl skirtingų priežasčių.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 11, 2016, 6:03 AM, atnaujinta Jun 11, 2017, 11:41 AM

Vyno pilvukas

Jeigu jūsų pilvukas atrodo it dubenėlio formos, šiek tiek kabo, o ant klubų ir juosmens riebaliukų žymiai mažiau – vadinasi, jūs turite vyno pilvuką. Jis atsiranda dėl per didelio alkoholio ir angliavandenių vartojimo.

Kaip jo atsikratyti

Pirmiausia – nepamirškite, kad alkoholyje daug kalorijų, todėl paskaičiuokite, kiek iš tiesų jų suvartojate. Rezultatai gali jus nustebinti. Juk vienoje vyno taurėje yra maždaug 200 kalorijų. Be to, gurkšnodami vyną neretai užkandžiaujate ir taip suvartojate gausybę kalorijų, dėl kurių ir atsiranda vyno pilvukas. Taigi paprasčiausias patarimas – mažinkite alkoholio vartojimą.

Išsipūtęs pilvukas

Pilvas išsipučia tarsi balionas, palietus jį jaučiamas skausmas? Neabejokite, jūsų žarnyne kaupiasi dujos. Taip atsitinka tuomet, jei organizme blogai suskaidomas maistas. Maisto medžiagos pradeda fermentuotis ir išsiskiria dujos. Prasideda vidurių užkietėjimas.

Specialistai paaiškina, kad dažniausiai taip atsitinka todėl, jog vienu prisėdimu suvartojate per daug maisto. Be to, pilvo pūtimą gali sukelti ir kramtomosios gumos kramtymas ar gėrimas per šiaudelį, nes taip nuryjama per daug oro.

Kaip atsikratyti

Jeigu jums dažnai pučia pilvą, vadinasi, būtina keisti mitybą. Atsisakyti reikėtų produktų, turinčių dirbtinių saldiklių, taip pat kviečių, česnako, svogūnų, grybų, obuolių, vyšnių ar slyvų.

Taip pat reikėtų pasitikrinti, galbūt netoleruojate laktozės. Gal būtent pieno produktai yra nuolatinio pilvo pūtimo priežastis.

Streso pilvukas

Nuo streso pilvukas tampa šiek tiek didesnis ir kabantis, tačiau minkštesnis nei vyno pilvukas. Taip atsitinka todėl, kad stresinėse situacijose gaminamas hormonas kortizolis, dėl kurio cukrus išsiskiria į kraują tam, kad organizmas turėtų daugiau energijos kovoti su menama grėsme. Jeigu nesportuojate, papildomos energijos jums nereikia ir viskas eina „į pilvuką“.

Kaip atsikratyti

Atsikratyti streso pilvuko visų pirma padės atsipalaidavimas, joga, meditacija ar miegas. Taip pat patariama valgyti lėtai virškinamus produktus – pavyzdžiui, ankštines daržoves.

„Kriaušės“ formos pilvukas

Net jei jūsų juosmuo lieknas, tai dar nereiškia, kad neturėsite šiek tiek atsikišusio pilvuko. „Kriaušės“ formos pilvukas būna kiek nukaręs apačioje, papildomi riebalai susikaupia taip pat ant klubų. Įprastai taip atsitinka dėl hormonų pusiausvyros sutrikimo.

Kaip atsikratyti

Jei nenorite turėti „kriaušės“ formos pilvuko, galite išmėginti mitybos reguliavimą. Pirmiausia venkite maisto produktų, kuriuose gausu sočiųjų riebalų. Rinkitės lapines daržoves, pavyzdžiui, špinatus, taip pat įvairias sėklas.

Mamytės pilvukas

Praėjus trims ar keturiems mėnesiams po gimdymo jūsų pilvukas nė trupučio nemažėja, tačiau suglemba? Nėštumo metu gimdos ir pilvo raumenis plečiasi. Jeigu po gimdymo raumenys nesusitraukia, vadinasi, jūsų pilvo sienelė yra labai silpna ir nesugeba to padaryti.

Kaip atsikratyti

Specialistai tikina, kad geriausias būdas atsikratyti „mamytės“ pilvuko yra pratimai. Rinkitės pratimus, skirtus dubeniui, tai padės sutvirtinti pilvo sienelės raumenis. Taip pat tinka joga.

Hormonų pilvukas

Šiuo atveju padidėjęs ne tik jūsų pilvukas, bet pastambėjusios ir rankos, kojos. Priežastis – sutrikusi skydliaukės veikla. Šis organas, be kita ko, gamina hormoną tiroksiną, kuris kontroliuoja, kaip greitai organizmas apdoroja kalorijas, gaunamas su maistu. Kai šio hormono gaminama per mažai, prasideda problemos.

Kaip atsikratyti

Pirmas žingsnis – tinkama diagnostika. Kartais tokia išvaizda gali būti laikoma paprasčiausiu svorio padidėjimu. Todėl maždaug 60 proc. žmonių nė nenutuokia turintys problemų su skydliauke ir tiroksino hormono gamyba.

Nustačius tikrąją priežastį, skiriami vaistai. Taip pat patariama valgyti daugiau produktų, kuriuose gausu jodo, – vežiagyvių, jūros gėrybių ar tamsių lapinių daržovių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.