Kaip sustabdyti kraujavimą per 10 sekundžių

Kam nepasitaiko gaminant maistą ar užsiimant kitais namų ruošos darbais įsipjauti? Su tuo susidūręs yra ko gero kiekvienas. Ar žinote, kad kraujavimą galima sustabdyti per 10 sekundžių?

Kraujavimą galima sustabdyti per 10 sekundžių.<br>123rf nuotr.
Kraujavimą galima sustabdyti per 10 sekundžių.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-01-13 11:35, atnaujinta 2017-06-11 06:30

Pasirodo priemonė, galinti sustabdyti kraujavimą iš piršto yra ko ne kiekvienuose namuose – tai kajeno paprika. Užberkite šiek tiek šių pipirų ant kraujuojančios vietos ir per keletą sekundžių problema bus išspręsta.

Liaudies medicinos šalininkai tikina, kad kajeno paprika ne tik puikus prieskonis, bet ir gera profilaktikos priemonė nuo įvairių ligų. Esą jis padeda nuo migrenos, galvos, danties skausmo, peršalus ar turint problemų dėl viršsvorio.

Bandant sustabdyti nedidelį kraujavimą kajeno paprika, būtina žinoti vieną dalyką – tai ne tik greitas būdas tai padaryti, bet ir vienas skaudžiausių. Todėl jei esate neatsparus skausmus, geriau nebandykite to daryti.

Be to, toks kraujavimo stabdymo būdas tinka tik esant itin mažoms žaizdelėms. Jeigu įsipjovėte giliai arba žaizda yra didelė – geriau kreipkitės į gydytojus. Galimai prireiks žaizdą netgi siūti. Tokiais atvejais neeksperimentuokite namuose, o darbą patikėkite specialistams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.