Kodėl jaučiant nugaros skausmus reikia masažuoti pėdas?

Kinų medicina siūlo begalę skirtingų masažo tipų, kurie padeda atpalaiduoti skaudamą vietą ir nemalonūs pojūčiai dingsta. Be abejo, jei skausmai – rimtos ligos priežastis, trunka ilgai, geriau kreipkitės į gydytoją. Tačiau paprastas masažas dar niekam nepakenkė, todėl galite pabandyti numalšinti skausmą ir jo pagalba.

Pėdų masažas padeda atsikratyti stuburo skausmo.<br>123rf nuotr.
Pėdų masažas padeda atsikratyti stuburo skausmo.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2016-01-18 20:21, atnaujinta 2017-06-10 19:22

Kinų medicinos šalininkai teigia, jog ant pėdos galima rasti taškus, atsakingus už skausmą įvairiose stuburo srityse. Pirmoji užduotis – juos rasti.

Atsisėskite ant grindų ir prisitraukite koją. Suimkite pėdą rankomis taip, kad pėda būtų nukreipta šonu. Šone esanti linija nuo didžiojo piršto iki kulniuko ir yra taškai, atitinkantys stuburą. Vizualiai padalinkite juos į kelias dalis – viršutinę – atitinkančią kaklo slankstelius (ji yra arčiausiai didžiojo piršto), krūtinės, juosmens ir kryžmes.

Pirštais spauskite visus taškus nuo kulno link didžiojo piršto. Jei pajusite skausmą, įtampą, žinokite – turite problemų atitinkamoje stuburo vietoje. Masažuokite pasirinktą plotą, pabandykite atsipalaiduoti ir turėtumėte tuojau pat pajusti palengvėjimą.

Masažuokite bent keletą minučių. Kaip tikina Kinų medicinos šalininkai, tai puiki galimybė padėti sau, kai šalia nėra žmogaus, galinčio atlikti jums stuburo masažą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar yra galimybių, kad įvyks pilietybės referendumas?