Veido odos pakitimai: apie kokias ligas jie perspėja?

Liaudies medicinos šalininkai teigia, jog pažvelgus š žmogaus veidą galima pasakyti, kokiomis ligomis jis serga. Negalavimų požymiai gali būti – spuogai, bėrimai, pakitusi odos spalva.

Odos pakitimai išduoda ligas.<br>123rf nuotr.
Odos pakitimai išduoda ligas.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-01-20 08:00, atnaujinta 2017-06-10 16:49

Kakta

Teigiama, kad odos defektai ant kaktos parodo šlapimo pūslės ir plonosios žarnos ligas. Dažniausios priežastys, kodėl atsiranda negalavimai – per didelis riebalų ir greito maisto vartojimas, dėl kurių atsiranda virškinimo sutrikimai. Tai taip pat perspėjimas, kad vartojate per daug alkoholio, cukraus, prastai miegate bei jaučiate stresą.

Išeitis paprasta – venkite nesveiko maisto, sureguliuokite miegą, atsisakykite alkoholio.

Antakiai

Jei bėrimai ar odos spalvos pakitimai atsiranda tarp antakių tai perspėja apie kepenų ir inkstų ligas. Priežastis – per daug valgote, jūsų organizmas nuolatos apkraunamas ir negauna poilsio. Galbūt netgi esate alergiškas kai kuriems maisto produktams.

Taip pat bėrimai šiose srityse reiškia, jog turite per daug žalingų įpročių, greičiausiai rūkote, vartojate daug kofeino.

Išeitis – sureguliuokite mitybą ir pradėkite sportuoti. Tiks ir ilgesni pasivaikščiojimai, joga. Gerkite daug vandens, nes jūsų organizmas gauna jo per mažai.

Nosis

Odos pakitimai ant nosies gali perspėti apie širdies ir kraujagyslių ligas. Pasitikrinkite kraujospūdį. Tai gali taip pat reikšti, jog per mažai laiko praleidžiate gryname ore.

Pirmiausia pasimatuokite kraujospūdį ir cholesterolio kiekį kraujyje. Jums reikia gerti daugiau žalios arbatos, mankštintis, valgyti ekologiškų vaisių ir daržovių.

Skruostai

Reikėtų atkreipti dėmesį ar be odos pakitimų neatsirado ir juodi ratilai po akimis. Viso to priežastys – rūkymas, užterštas oras, blogas maistas, daug cukraus turintys produktai. Dėl viso to kenčia jūsų plaučiai ir inkstai.

Be abejo, pirmiausia meskite rūkyti, pradėkite sportuoti. Venkite cukraus turinčių produktų.

Smakras

Liaudies medicinos šalininkai tikina, kad bėrimai ir odos pakitimai ant smakro perspėja apie skrandžio ligas. Viena svarbiausių priežasčių – netinkama mityba. Vartojate per daug cukraus, kofeino, apkraunate savo skrandį sunkiai virškinamu maistu.

Valgykite daugiau vaisių, pasistenkite vengti streso, dėl kurio neretai persivalgote. Jei skausmai pakeitus mitybą nedings, kreipkitės į gydytoją.

Kaklas

Odos pakitimai ant kaklo perspėja apie hormonų disbalansą. Kreipkitės į gydytoją, atlikite jo nurodytus tyrimus. Jeigu didesni pakitimai nebus nustatyti, galite taip pat keisti savo gyvenimo įpročius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.