Kodėl neturėtumėte išmesti bananų žievės?

Bananų žievė įprastai atsiduria šiukšlių dėžėje, nes daugeliui atrodo, kad panaudoti ją nėra būdų. Pasirodo, klystate, bananų žievė gali būti naudinga.

Bananų žievę galima panaudoti.<br>123rf nuotr.
Bananų žievę galima panaudoti.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 23, 2019, 5:52 PM

Liaudies medicina visuomet siūlo naudotis gamtos teikiamais turtais, jei norite būti sveiki ir gražiai atrodyti. Jos šalininkai tikina, kad bananų žievė taip pat yra naudingas produktas, kurio neturėtumėte išmesti.

Bananų žievė gali pagelbėti, jei norite turėti švytinčią veido odą. Ji esą padeda sumažinti odos sudirginimus, niežėjimą. Užtenka tik pridėti banano žievės prie pažeistos odos.

Jei vargina karpos, kovai su jomis panaudokite bananų žievę. Kiekvieną vakarą pridėkite banano žievę ant išdygusios karpos, apvyniokite šalikėliu, kad nenukristų, ir palaikykite per naktį. Procedūrą kartokite 7 dienas iš eilės, ir karpos turėtų pranykti.

Teigiama, kad bananų žievė taip pat padeda užgydyti mažus įbrėžimus ir mėlynes.

Jeigu jus vargina odos bėrimai, patepkite veidą bananų žievės minkštimu, jis turėtų nuraminti sudirgimus, ir bėrimai išnyks. Be to, bananų žievė padeda ir esant sausai veido odai.

Galiausiai, bananų žievė gali padėti, jei norite išbalinti dantis. Žievės minkštimu ištepkite dantis ir palaukite keletą minučių. Jei kartosite šią procedūrą kasryt, pastebėsite, jog dantys tampa baltesni.

Turinys pirmą kartą publikuotas 2016 metų sausio 21 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.