4 būdai kaip gydyti akies miežį namuose

Miežis – skausmingas ir pūlingas darinys visai šalia akies. Maža to, jei susiruošėte į vakarėlį, miežis tikrai jūsų nepapuoš. Todėl jei nuolatos aptinkate miežį, turėtumėte žinoti, kaip namų sąlygomis palengvinti kovą su šiuo dariniu.

Alijošius padeda gydyti miežį.<br>123rf nuotr.
Alijošius padeda gydyti miežį.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 22, 2016, 8:00 AM, atnaujinta Jun 10, 2017, 12:33 PM

Miežis gali išlikti nuo kelių dienų net iki kelių savaičių, todėl tiesiog būtina žinoti būdus, kaip sumažinti dėl jo atsiradusį skausmą, perštėjimą ir kuo greičiau jo atsikratyti.

Arbata

Jei pastebėjote miežį, griebkite arbatos maišelį. Pirmiausia užplikykite arbatą, palaikykite porą minučių ir tuomet išraukite arbatos maišelį. Atvėsinę uždėkite jį ant akių. Palaikykite 10 minučių. Tai padės nuimti patinimą ir pūlingas darinys atrodys mažesnis.

Bulvės

Sumažinti miežį padės ir tarkuotų bulvių kompresas. Smulkiai sutarkuokite bulvę, išspauskite šiek ties skysčio, sudėkite masę į marlę ir pridėkite prie akių. Palaikykite 10 minučių. Procedūrą galima kartoti kelis kartus per dieną.

Bulvių kompresas padeda sumažinti sudirginimus. Neilgai trukus pastebėsite, jog miežis sumažės.

Agurkas

Agurko skiltelės padeda ne tik sumažinti akių patinimą, bet ir miežį. Agurkas veikia raminančiai sudirgusią ir pažeistą akies vietą. Todėl uždėkite 10 minučių agurko skiltelę ir pajusite palengvėjimą.

Alijošius

Alijošius seniai žinomas dėl savo naudingų savybių. Ji gali pagelbėti ir tuomet kai atsiranda miežis. Tiesiog patepkite alijošiaus sultimis pažeistą vietą ir leiskite jam „dirbti savo darbą“. Procedūrą pakartokite kelis kartus per dieną. Miežis turėtų susitraukti, o perštėjimas sumažėti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.